PRIŠTINA U PLAMENU: Sukob policije i demonstranata, leteli MOLOTOVLJEVI KOKTELI (FOTO) (VIDEO)

Na jednom od do sada najvećih protesta demonstranti su nosili zastave Oslobodilačke vojske Kosova, Amerike i Albanije i uzvikivaliu parole protiv vlade, premijera Ise Mustafe i Zajednice srpskih opština

  • 38

Na današnjem opozicionom protestu u Prištini, koji je protekao uz nerede i suzavac, lideri kosovske opozicije poručili su da ne prihvataju Zajednicu srpskih opština, demarkaciju granične linije sa Crnom Gorom i da traže ostavku kosovske vlade.

U jednom momentu je došlo do nereda kada su demonstranti kamenicama i molotovljevim koktelima gađali zgradu Vlade, pri čemu je policija upotrebila suzavac i uspela da rastera sve koji su pravili nerede.

NA KOSOVU UHAPŠENI DŽIHADISTI? Sumnja se da su pripadnici Islamske države!

Nešto pre 16 sati se čula policijska sirena, a policija i iz sporednih ulica i dalje rasteruje demonstrante.

Oni su se okupili ispred zgrade Filološkog fakluteta u Prištini i u velikoj koloni uputili u centar grada prema zgradama skupštine i vlade gde je planirano održavanje protesta.

Velikom broju demonstranata oko 14:00 časova pridružili su se lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj, poslanica u Skupštini Kosova Donika Kadaj Bujupi i ostali predstavnici opozicije.

Printskrin: Youtube/Kallxo.com Printskrin: Youtube/Kallxo.com

Na jednom od do sada najvećih protesta demonstranti su nosili zastave Oslobodilačke vojske Kosova, Amerike i Albanije i uzvikivaliu parole protiv vlade, premijera Ise Mustafe i Zajednice srpskih opština.

Foto: Tanjug/Željko Tvrdišić Foto: Tanjug/Željko Tvrdišić

Kako je javio izveštač Tanjuga sa lica mesta, dvorište vlade je bilo u plamenu, demonstranti su bežali okolnim ulicama, a saobraćaj je bioblokiran.

Foto: Tanjug/Željko Tvrdišić Foto: Tanjug/Željko Tvrdišić

Kosovska opozicija novi protest organizovala je jer smatra da je Ustavni sud doneo negativnu ocenu o formiranju Zajednice srpskih opština.

Foto: Tanjug/Željko Tvrdišić Foto: Tanjug/Željko Tvrdišić

Kosovska opozicija traži i da se sprovede odluka Ustavnog suda kad je reč o sporazumu o ZSO, prema kojoj određena načela tog sporazuma nisu u skladu sa Ustavom i zakonima.

Pogledajte kako je izgledalo u Prištini:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Topličanin

    9. januar 2016 | 16:30

    Šošoni će se sami istrebiti

  • Mercedes AMG

    9. januar 2016 | 16:20

    Sa Kosova zora sviće, sviće, sviće novi dan. Gračanica sva u sjaju očekuje Vidovdan!

  • Јовица

    9. januar 2016 | 16:12

    Изгледа да ове најбоље покреће мржња према било чему што има везе са Србима,је ли то неко клиничко стање њихове свијести?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA