DEPORTOVALI STUDENTA JER JE RADIO PREKOVREMENO: Danci surovi prema strancima

Danska je jedna od evropskih zemalja sa najoštrijom imigracionom politikom, koja je poslednjih meseci još pooštrila zakone o deportaciji stranaca koji su u potrazi za boljim životom u njihovoj zemlji

  • 9

Danske vlasti deportovale su jednog stranog studenta, jer je radio više sati nego što je to zakonom dozvoljeno, uprkos tome što su sa Univerziteta Arhus uložili napor da ga zadrže kao jednog od svojih najboljih studenata, saopštio je danas Univerzitet Arhus.

Marius Jubi 30-godišnji student mašinstva vratio se 7. januara u Kamerun, na osnovu odluke o deportaciji, prema kojoj je bio obavezan da do 8. januara napusti Dansku, preneo je AFP.

Danska je jedna od evropskih zemalja sa najoštrijom imigracionom politikom, koja je poslednjih meseci još pooštrila zakone o deportaciji stranaca koji su u potrazi za boljim životom u njihovoj zemlji.

Jubi je radio kao čistač da bi zaradio novac za studije i povremeno je na poslu provodio i više od 15 sati nedeljno, koliko je zakonom dozvoljeno.

Portparol Univerziteta Arhus Anders Kornel izjavio je da se na fakuktetu ne slažu sa odlukom danske imigracione službe.

(Telegraf.rs / Tanjug / Foto-ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mika

    9. januar 2016 | 21:20

    Kod nas ti daju otkaz ako neces prekovremeno da radis, naravno za dz

  • Ratko

    9. januar 2016 | 22:17

    Doci ce vreme kad ce i Danci pocet da rade cistacke poslove vreme je da im stanci otkazu poslusnost jer dosta je tog nadmenog Danskog ponasanja prema strancim!

  • peki

    9. januar 2016 | 21:05

    nesto je u zakonu pogresio......nisu ga vratili bez veze

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA