RIK izbrisao glasače u Čikagu?

- Iako sam se uredno i na vreme prijavio za glasanje na izborima u Srbiji, službenik našeg Konzulata u Čikagu obavestio me je o tome da je Republička izborna komisija izbrisala moje ime sa biračkog spiska - tvrdi naš čitalac iz Čikaga Saša Živković

  • 0

Republička izborna komisija bez ikakvog obrazloženja izbrisala je sa biračkog spiska najmanje 30 glasača u Čikagu, na izbornom mestu u Konzulatu Srbije, i na taj način ih onemogućila da glasaju iako su oni uredno prijavljeni za glasanje - tvrdi naš čitalac Saša Živković.

- Iako sam se uredno i na vreme prijavio za glasanje na izborima u Srbiji, na moje veliko razočaranje u petak popodne, oko 15 časova, dakle dan pre glasanja, službenik našeg Konzulata u Čikagu obavestio me je o tome da je Republička izborna komisija izbrisala moje ime sa biračkog spiska - tvrdi Živković.

On napominje da je ranije već glasao u čikaškom Konzulatu i da je i ovog puta učinio sve što je RIK zahtevao od njega kao glasača.

-  Prijavio sam se ponovo, na pravno potpuno validan način, ubeđen u to da ću na dan glasanja ostvariti svoje biračko pravo. Takođe, proverio sam "jedinstveni birački spisak"na sajtu Republičke izborne komisije, i na njemu se nalaze moje ime i prezime - navodi on.

Živković dodaje da je, osim njega, sa spiska izbrisano još tridesatak ljudi, tako da će čikaški birački spisak posle "svih marifetluka RIK"  brojati svega stotinak glasača.

(I. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA