MISTERIJA PLANINE SMRTI SE NASTAVLJA: Pronađen leš na mestu gde su nestali planinari pre 57 godina (VIDEO)

Nagađanja su različita, od toga da je došlo do lavine, preko neprijateljskog susreta i nesreće u kojoj je učestvovala vojska, pa do toga da je došlo do susreta sa nekim nepoznatim bićem

  • 1

Turisti su otkrili telo u ozloglašenom "Dijatovljevom prolazu" na Uralu u Rusiji, gde je devet planinara misterizno nastradalo 1959. godine. Navodno, hitne službe su izgubile kontakt sa grupom.

Najveća ruska misterija će vam zalediti krv u žilama! (FOTO) (VIDEO)

Neidentifikovano telo su otkrili turisti planinari, kako su preneli lokalni zvaničnici. Grupa od devet turista iz Perma je kontaktirala hitnu pomoć u petak uveče. Nakon što je dobijena poruka od grupe preko satelitskog telefona, zvaničnici su izgubili kontakt sa planinarima. Zbog loših vremenskih uslova su jedva stigli do lokacije gde je telo pronađeno.

Foto: Wikipedia/Soviet pathologist Foto: Wikipedia/Soviet pathologist

U nekim izveštajima se pojavljuje podatak da se radi o muškarcu starom oko 50 godina. Putnici su započeli svoje putovanje 1. januara tako što su pešačili jednom od natežih staza od severnog Urala do Ivdelja.

Mesto gde je telo pronađeno je već poznato po tragediji devet planinara koji su nastradali 1959. godine. Uzrok njihove smrti je još uvek nepoznat, a slučaj još uvek važi za jednu od najvećih kontroverzi.

MISTERIJA STARA 56 GODINA: Niko i dalje ne zna šta se desilo sa Rusima na PLANINI SMRTI (FOTO) (VIDEO)

Da podsetimo, nestali planinari su na planini Ural postavili logor kako bi prespavali na padinama, a istražitelji su kasnije utvrdili da su skijaši pocepali svoje šatore iznutra. Napustili su kamp, neki od njih bosi, tokom velike snežne padavine. Iako na telima nisu bili vidljivi znakovi borbe, dvema žrtvama su bila polomljena rebra i lobanja.

Sovjetske vlasti su utvrdile da je uzrok smrti bila “nepoznata sila”, a pristup tom regionu je bio blokiran za planinare i avanturiste u naredne tri godine. Pošto nije bilo preživelih, hronologija događaja i dalje ostaje neizvesna, iako su bila nagađanja da je došlo do lavine, neprijateljskog susreta, nesreće u kojoj je učestvovala vojska, ili da je došlo do susreta sa nekim nepoznatim bićem.

Pogledajte video:

Da li mislite da je se zaista radi o misteriji ili je ovo samo vešto sakrivena tajna? Ostavite odgovor u komentarima.

(Telegraf.rs/ Izvor: rt.com

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA