RUSI DEMANTUJU ZAPAD: Ne bombardujemo civile, već uništavamo teroriste u Siriji (VIDEO)

- Rusija ne sprovodi operacije protiv civila - izjavila je Frans presu portparolka ruske diplomatije Marija Zaharova reagujući na izjavu francuskog ministra inostranih poslova Lorana Fabijusa o prestanku ruskog bombardovanja civilnog stanovništva

  • 29

Rusija je danas demantovala da bombarduje civile u Siriji, posle optužbe za vazdušne napade na školu u provinciji Alep i poziva Francuske da se okončaju sirijski i ruski vazdušni napadi.

RUSI BOMBARDOVALI ŠKOLU U SIRIJI: Najmanje osmoro dece poginulo!

- Rusija ne sprovodi operacije protiv civila - izjavila je Frans presu portparolka ruske diplomatije Marija Zaharova reagujući na izjavu francuskog ministra inostranih poslova Lorana Fabijusa o prestanku ruskog bombardovanja civilnog stanovništva.

Rusija je od početka godine gađala 1.097 terorističkih meta u provincijama Alep, Idleb, Latakije, Hama, Homs, Dera, Deir Ezor, Raka i oko Damaska, saopštio je Generalštab ruske vojske.

Ruski general Sergej Rudskoj izjavio je da su gađane infrastrukture džihadista iz Islamske države, oklopna vozila, kao i naftne rafinerije i dodao da su ti napadi "naneli značajnu štetu i gubitke u terorističkim redovima".

Fabijus je ranije danas izjavio da je neophodno da Sirija i Rusija obustave vojne operacije protiv civila.

Sirijska opoziciona Opservatorija za ljudska prava saopštila je da su osam učenika i jedna učiteljica ubijeni danas u ruskom bombardovanju škole u Alepu.

Rusija je 30. septembra 2015. godine pokrenula vazdušne napade na položaje džihadista u Siriji. Opservatorija je krajem decembra saopštila da je u ruskom bombardovanju poginulo više od 2.370 osoba, od kojih jednu trećinu čine civili.

Rusko Ministarstvo odbrane je u nekoliko navrata ocenilo kao "apsurdne" i "neosnovane" optužbe o gađanju civilnog stanovništva.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    11. januar 2016 | 17:29

    SVAKI USPEH RUSIJE I PUTINA SE NA ZAPADU UZ GNUSNE LAZI MINIMALIZUJE I SVE TO ZBOG TOGA STO NEMOGU DA PODNESU DA JE NEKO BOLJI I USPESNIJI.PARANOICNA MRZNJA PREMA RUSIJI I SRBIJI NEJENJAVA KAO I PREMA PRAVOSLAVLJU!!! PUTINE VI STE CAR!!!

  • Lala!

    11. januar 2016 | 17:21

    Pa kod nas su Zapadnjaci bombardovali samo civile. Nisu pogodili niti jednog vojnika u Srbiji. Kome oni to sole pamet!

  • rooserbia/b.luka

    11. januar 2016 | 23:01

    Ma sta se pravdas...samo kažeš... KOLATERALNA ŠTETA...to svi kažu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA