OVO JE ZATVOR ALTIPLANO ODAKLE JE EL ČAPO VEĆ BEŽAO: Da li će narko-bosu to ponovo poći za rukom? (VIDEO)

Iako je zatvor u kojem će El Čapo robijati biti dodatno osiguran, javnost u Meksiku sumnja da će to sprečiti "kralja kokaina" da pobegne iz njega. Mnogi krimolozi, ali i javnost, smatraju da je on uvek imao pomoć prilikom bekstva iz zatvora, što od policije, što od mreže svojih saradnika

  • 2

Hapšenje El Čapo Guzmana i dalje je jedna od glavnih tema u svetskim medijima. Meksički "kralj droge", uhapšen je nakon akcije marinaca, a njegovom lociranju doprineo je i intervju koji je dao čuvenom holivudskom glumcu Šonu Penu.

POKOLJ TOKOM HAPŠENJA EL ČAPA: Marinci masakrirali obezbeđenje narko-barona (UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ)

El Čapo je na taj način ponovo završio iza rešetaka, a javnost u Meksiku, ali i širom sveta postavlja pitanje da li će narko-baron ponovo, i to treći put, uspeti da pobegne iz zatvora.

OVAKO JE PAO EL ČAPO: Objavljen snimak hapšenja poznatog narko-bosa (VIDEO)

Podsetimo, Hoakin “El Čapo” Guzman, pobegao je sredinom prošle godine iz jednog od najčuvanijih zatvora u Meksiku, Altiplanu, kroz tunel koji je dugačak više od 1.5 kilometara.

Foto: Tanjug/AP, Youtube/HBODocs Foto: Tanjug/AP, Youtube/HBODocs

Pogledajte kako izgleda tunel kojim je meksički KRALJ KOKAINA pobegao iz zatvora, a da ga niko nije primetio (VIDEO)

Iz ćelije koja je bila pod prismotrom i koju su snimale nadzorne kamere, El Čapo je pobegao kroz rupu u tuš-kabini.

Meksičke vlasti, poučene tim iskustvom, sada tvrde da će na El Čapa u ćeliji motriti 24 sata dnevno. Snimaće se svaki njegov korak i neće biti takozvanih "mrtvih uglova" , koje kamere neće moći da nadziru. Takođe, ćelije na spratu gde će boraviti čuveni kriminalac biće dodatno ojačane čeličnim šipkama.

Foto: Google Maps Foto: Google Maps

Zatvor u kojem će boraviti sagrađen je između 1988. i 1990. godine, a prvi robijaši su u njega stigli godinu dana kasnije. To je zatvor sa najstrožim obezbeđenjem u Meksiku. Nebo iznad zatvora je "zabranjena zona", odnosno iznad kazamata nije dozvoljeno nadletanje.

El ČAPOVA KOŠULJA SVETSKI HIT: Svi hoće da je kupe posle intervjua sa Šonom Penom!

Ipak, postavlja se pitanje da li će sve to biti dovoljno da spreči bekstvo El Čapa iz zatvora. Mnogi krimolozi, ali i javnost, smatraju da je on uvek imao pomoć prilikom bekstva iz zatvora, što od policije, što od mreže saradnika.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čiča-deda

    13. januar 2016 | 23:20

    Čapa,to je u Sriji najrasprostranjenije ime za kuče

  • Predrag Z.

    13. januar 2016 | 21:41

    Naravno da je imao pomoć. Sam nebi nikad pobegao

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA