U OVOM SRPSKOM GRADU SE U 2016. nije rodila nijedna beba!

- Simbolična jednokratna naknada od države kasni 8 meseci, a o ostalim naknadama države da i ne govorimo. Nemam prava na dečiji dodatak, sa svojom sadašnjom platom bi trebalo da imam 11 dece da dobijem dečiji dodatak - rekla je Jovanka Vuković

  • 3

U Republici Srpskoj od početka nove godine rođeno je 17 beba, međutim, u Nevesinju još uvek nema novorođenčadi. Ovakva situacija je alarmantna i mora da bude signal društvu da nešto uradi povodom ovog problema. 

HOROR U CENTRU ZAGREBA: Ženu udario tramvaj, vatrogasci morali da rastave vozilo da bi je spasili

Jovanka Vuković je majka četvoro dece, a od rođenja poslednjeg je prošlo osam meseci i još uvek nije dobila jednokratni dodatak od 450 maraka.

Ta simbolična naknada od države kasni 8 meseci, a o ostalim naknadama države da i ne govorimo. Nemam prava na dečiji dodatak, sa svojom sadašnjom platom bi trebalo da imam 11 dece da dobijem dečiji dodatak - rekla je Jovanka.

Fond dečije zaštite i Ministarstvo porodice tvrdi da kada bude para, biće i isplata. U resornom ministarstvu uveravaju da su ispunili svoj deo obaveza prema Fondu i uputili naloge za isplatu u trezor na, kako kažu, dalje postupanje.

Foto-ilustracija: Sxc.hu/BenEarwicker Foto-ilustracija: Sxc.hu/BenEarwicker

- 202.128 maraka je isplaćeno, a 505.481 maraka je taj deo sredstava koje koje smo uveli u sistem i očekujemo da se svaki dan ta sredstva nađu na računima majki - objašnjava Mirela Vujatović, ministarstvo porodice, omladine i sporta RS.

- To što majke za treće dobijaju 600, a za četvrto tek nešto preko 400 maraka jednokratne pomoći više je nego sramno. Time se poručuje mladima da ovo nisu dobra vremena za roditeljstvo i da za decu nema novca, ali zato ima za potrebe glomazne administracije - kažu u Udruženju 4 plus.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: nezavisne.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tuzno

    14. januar 2016 | 11:31

    Mladi iz Nevesinja su otisli u Beograd, zato je Nevesinje bez mladih. Samo u N. Pazovi ih je doslo na stotine.

  • sara

    29. januar 2016 | 20:19

    Nemaju kad princeze od kopiranje Cece i momci koji se loze na Seselja i sl. Bolje bi im bilo da nadju cure ... Nije nista bolje i u drugim gradovima.

  • dipe

    15. januar 2016 | 16:53

    ja mislio da je Nevesubhe u BIH.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA