LAVINA ZATRPALA DECU: Troje poginulo, među njima dva učenika! Još uvek se traga za nestalima

Spasioci pokušavaju da pronađu nestale učenike na Alpima pre nego što padne noć

  • 2

Dva učenika iz Francuske i jedan skijaš iz Ukrajine su poginuli nakon što je lavina zatrpala grupu dece i ljudi u francuskim Alpima, saopštila je policija.

 

STRAVIČNA LAVINA: U Alpima minimum sedmoro mrtvih!

 

Lavina je zatrpala grupu učenika i jednog učitelja iz Liona. Za još petoro đaka se još uvek traga, a dvoje dece i profesor su teže povređeni. U nesreći je smrtno stradao i ukrajinski skijaš, koji nije bio deo grupe.

 

Lavina se dogodila u odmaralištu Duz Alp, a više od 60 spasilaca pokušava da pronađe učenike pre noći, javljaju francuski mediji.

 

Spasavanje je u toku, a žrtve nesreće se helikopterom prevoze u bolnicu.

 

Do lavine je došlo na skijaškoj stazi u zimskom odmaralištu Duz Alp na istoku Francuske, koja je bila zatvorena za javnost. Neuobičajeno toplo vreme poslednjih dana je povećalo rizik od lavina u francuskim Alpima, u kojima je od januara u takvim incidentima već stradalo četvoro ljudi - dva Litvanca, jedan Španac i jedan Čeh.

 

 

 

 

 

 

(Telegraf.rs/ Izvor: bbc.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dakili

    13. januar 2016 | 18:23

    Uzas. Saucesce porodicama nastadalih

  • max

    14. januar 2016 | 14:14

    Posto se na tom gleceru skija do juna, i kada su monogo više temperature, onda vaša priča sa "neuobičajenim toplim vremenom" nema veze.Trenutno su jaki vetrovi i magla a snega na tom delu ima oko 80cm. U pitanju je neozbiljnost profesora koji je poveo decu na najzahtevniju stazu na tom delu alpa, koja je bila i zatvorena

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA