INCIDENT U PIRANSKOM ZALIVU: Hrvati upali na teritoriju Slovenije

Hrvatski policajci uplovili su neovlašćeno u teritorijalne vode Slovenije

  • 77

Slovenija je uputila protestnu notu Hrvatskoj zbog uplovljavanja hrvatske policije i broda ribarskog inspektora u vode Savudrijske vale, odnosno Piranski zaliv.

ZBOG STRAHA OD POPLAVA: Slovenci uklanjaju bodljikavu žicu na granici sa Hrvatskom

Ministarstvo inostranih poslova Slovenije poziva Hrvatsku da poštuje stanje zatečeno 25. juna 1991. godine i da izbegava incidente.

LIJEPA NAŠA, A SRPSKA: Zviždite hrvatskoj himni, a ne znate da ju je komponovao - SRBIN IZ LOZNICE! (VIDEO)

U protestnoj noti navodi se da poslednjih meseci Hrvatska preduzima neke mere protiv slovenačkih ribara i na tom morskom području, koje je pod kontrolom Slovenije, te da proširenjem uzgajališta školjki uz Savudriju pokušava izvoditi svoju jurisdikciju nad delom zaliva koji joj ne pripada, prenose hrvatski mediji.

Protestna nota predata je hrvatskom ambasadoru Vesni Terzić. Ljubljana je i do sada u više navrata upućivala protestne note Hrvatskoj u vezi sa Savudrijskom valom.

Hrvatska je u proteklih mesec i po dana uputila Sloveniji osam diplomatskih nota, protestujući zbog postavljanja žilet-žice na graničnom području, pa i na nekim delovima koji su, kako navode, u hrvatskom katastru.

U odgovoru na hrvatske protestne note zbog postavljanja žice na granici Ljubljana navodi se da je cilj postavljanja "privremenih tehničkih barijera" kontrola šengenske granice i sprečavanje razlivanja migranata zelenom granicom.

(Telegraf.rs / Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Snezana яяя

    14. januar 2016 | 13:03

    Kada bi Hrvati imali komsije kakve imamo mi i Slovenci, videli bi oni sta je zlo. Mi Srbi i Slovenci se solidarisemo uvek i u svakoj prilici jer imamo isti problem-zove se Hrvati!!!!

  • HRVAT

    13. januar 2016 | 23:51

    Dobro da im ne udjemo u Ljubljanu

  • Rooserbia/B.Luka

    14. januar 2016 | 02:28

    Ne daj bože da Hrvata ima 100 milione,koje su pogani oni bi odmah napali evropu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA