DOLIJAO DEJAN, DRAGAN, GORAN, ILIJA, TOMISLAV: Da li je i vas prevario čovek koji se ovako predstavljao

Predstavljajući se kao vlasnik hotela u Bregencu u Austriji, i direktor građevinskog preduzeća "Tim gradnja“ u Nemačkoj, Z. J. je davao oglase u kojima je nudio zaposlenja, radne vize i pozajmice sa kamatnom stopom od tri do četiri odsto na godišnjem nivou, oni koji su se javili, zarad sklapanja posla morali su da uplate izvesnu sumu novca

  • 9

Policija je u Beogradu uhapsila Z. J. (47) iz Smedereva, zbog osnovane sumnje da je u Beogradu i drugim gradovima u Srbiji, izvršio veći broj krivičnih dela prevare, kao i krivično delo falsifikovanje isprave. Z. J. je nudeći posao u inostranstvu i radne vize, od žena koje su se javile na oglas, zaplenio platne kartice, sa kojih je kasnije podizao novac koji mu je pristizao od drugih građana koje je prevario. Na ovaj način oštećeno je 20 građana a sumnja se da je broj veći.  

Sumnja se da je Z. J. davao oglase na jednoj televiziji, a potom je ženama koje su se javile obećavao radne vize u Austriji i Nemačkoj. Zauzvrat je od njih tražio da otvore tekuće račune na svoje ime u jednoj banci, i da mu daju platne kartice kako bi im na njih stizale uplate drugih klijenata.

Foto-ilustracija: Tanjug/AP Foto-ilustracija: Tanjug/AP

DA LI JE I VAS PREVARIO? Ako prepoznate ovog čoveka, ODMAH zovite policiju! (FOTO)

- Nakon toga je na jednom sajtu i u raznim štampanim medijima na republičkom i lokalnom nivou, predstavljajući se kao vlasnik hotela u Bregencu u Austriji, i direktor građevinskog preduzeća "Tim gradnja“ u Nemačkoj, davao oglase u kojima je nudio zaposlenja, radne vize i pozajmice sa kamatnom stopom od tri do četiri odsto na godišnjem nivou. Građanima koji su se javljali na oglas, lažnim prikazivanjem ovih činjenica i predstavljajući se kao Dejan, Dragan, Goran, Ilija i Tomislav, tražio je da, na ime taksi za radne vize i troškova sklapanja ugovora o pozajmici, uplate izvesnu sumu novca na tekuće račune žena čije je kartice, u međuvremenu, uzeo. Nakon uplata, osumnjičeni je podizao novac na bankomatima - navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

UHAPŠEN ZATVORSKI SLUŽBENIK: Prevario banku i uzeo kredit od skoro DVA MILIONA dinara!

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Prilikom hapšenja, policija je kod osumnjičenog pronašla falsifikovane isprave na tuđe ime, sa fotografijom Z. J.

Do sada je na ovaj način oštećeno 20 građana, a policija sumnja da je broj oštećenih veći, pa ih poziva da se jave Policijskoj stanici Čukarica na telefone 011/3052-342 ili 011/300-3004.

(Telegraf. rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boro

    14. januar 2016 | 16:09

    Zasto samo Z.J. dajte puno ime i prezime i njegovu adresu da svako zna koje taj prevarant

  • Apis

    14. januar 2016 | 21:21

    Coveku treba odati priznanje, na ovu nemastinu njemu biznis sto posto. Bravo majstore, dok je ovaca bice i dzempera...

  • Mila

    14. januar 2016 | 21:52

    Ovce su za sisanje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA