DOČEKALA JE PONOĆ SAMA, OKRUŽENA ALBANCIMA! Ovako je Milica, jedino srpsko dete u Prizrenu slavila SRPSKU NOVU GODINU

- Ja se više radujem Badnjoj večeri, Božiću i Srpskoj novoj godini. Srećna sam što se tada mama, deka i ja lepo okupimo, večeramo i skromno i svečano proslavimo - rekla je Milica

  • 14

Mala Milica Đorđević (10), jedino srpsko dete u Prizrenu, čija bi sudbina otopila i najhladnija srca, i Srpsku novu godinu, kao i sve ostale praznike, obeležila je skromno, ali onako kako srpski običaji nalažu.

Društvo joj je, osim mame, pravio i njen jedini i najverniji drugar dobroćudni komšija koji godinama čuva njih dve, a kog ona zove dedom - starac Adem Mujović (85). Ovoj hrabroj i plemenitoj devojčici koja je odrasla pre vremena u izuzetno teškim uslovima Nova godina, koja se dočekuje 31. decembra, nije naročito bitna.

- Ja se više radujem Badnjoj večeri, Božiću i Srpskoj novoj godini. Srećna sam što se tada mama, deka i ja lepo okupimo, večeramo i skromno i svečano proslavimo - rekla je Milica za „Alo!“.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Uprkos tome što nema faktički ništa, što joj dani prolaze u strahu i izolaciji, ova devojčica je od Božić Bate tražila samo jedno, a to je da joj dovede bar jednog druga ili drugaricu, da ima s kim da se igra ili pak da sede zajedno u klupi jer je ona jedini đak u improvizovanoj školi u prostorijici u Hramu Svetog Đorđa.

- Ne treba meni ništa posebno, navikla sam ovako da živim i srećna sam, ali eto, želja mi je da imam drugaricu ili druga, nekog mojih godina, da se igramo. Nije da ja nemam drugare, samo nemam vršnjake. Deda Adem mi je baš dobar drug, kad idem u Bogosloviju, družim se i sa monasima u Svetim Arhangelima. Kada je slava, dođu kod nas deca iz Gračanice, tada se s njima igram i baš mi bude lepo, ali to se retko dešava - iskreno, kako to samo dete ume, rekla nam je nedavno Milica. A mi joj iz sveg srca želimo da joj se ova želja ostvari!

(Telegraf.rs / Izvor: Alo!)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    15. januar 2016 | 09:10

    O MILICI NASEM DETETU SE PISALO VISE PUTA KOLIKO SE SECAM PRE GODINU DANA A DA VUCIC I NJEGOVA SVITA NISU REAGOVALI I PONUDILI STAN POSAO ZA MILICINU MAMU U BEOGRADU DA SE SKLONE DOK JOS MOGU OD ALBANSKIH ZLOCINACA JER KAD TAJ DOBRI STARAC ALBANSKOG POREKLA UMRE KOJI STITI SVOJIM PRISUSTVOM MALU MILICUI NJ MAJKU NESTACE I POSLEDNJA SIGURNOST ZA NJIHOVE ZIVOTE.

  • zemunac

    15. januar 2016 | 09:05

    Mnogo mi male milice zao..voleo bi da pomognem nekako..

  • WiseOne

    15. januar 2016 | 08:58

    Mali heroj!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA