U OVOM GRADU SE STANOVNICI MOLE DA NE PADNE KIŠA: Svaka kap može da im sprži kožu (FOTO)

Vlasnici kompanije rekli su da su kontejneri puni kiseline i sredstva za dezinfekciju, koji su po njihovoj proceni došli u dodir sa kišnicom pa je nastala hemijska reakcija

  • 3

Oblak toksičnog plina nadvio se nad najvećom brazilskom lukom Santos nakon hemijske eksplozije u skladištu jedne kompanije, a gradonačelnik je upozorio građane da bi izlaganje kiši moglo da dovede do opekotina na koži stanovnika.

TUGA: Starica stradala u požaru, muž zadobio OPEKOTINE dok je pokušavao da je spasi!

Vlasnici kompanije rekli su da su kontejneri puni kiseline i sredstva za dezinfekciju, koji su po njihovoj proceni došli u dodir s kišnicom pa je nastala hemijska reakcija.

Terminal za pretovar tereta i obližnje kuće evakuirani su, a stanovnici su pozvani da ostanu u kućama, prenosi Bi-Bi-Si.

Nekoliko je ljudi zatražilo lekarsku pomoć zbog teškoća sa disanjem.

Kontejnerskim terminalom upravlja logistička kompanija Lokalfrio, a smešten je u Guaruji, području u istočnom delu Santosa.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Portparol kompanije koja izvozi hemikalije za hlađenje i različite vrste tereta rekla je da se u kontejnerima nalazi solna kiselina i sredstvo za čišćenje i dezinfekciju.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Vatrogasci su rekli da je kišnica prodrla u kontejnere i prouzročila hemijsku reakciju.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Gradonačelnik Mario Antonieta de Brito pozvao je građane da se ne izlažu kiši jer bi mogla da "sadrži hemijske elemente koji mogu da izazovu opekotine na koži".

(Telegraf.rs / Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M

    15. januar 2016 | 19:14

    A ja molom boga da primim platu

  • Sofi

    15. januar 2016 | 16:10

    Poslednja slika bas pokazuje stanje xDD malko se bolje zagledajte

  • Krsta

    16. januar 2016 | 12:25

    Katastrofa! koje zagadjenje,šta sve radi ljudska nemar uništite sve okolo kao i ljude.Industrija je toliko globalna postala da će sa njome da se uništi sve.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA