Tadić: Vlada nakon drugog kruga, neću prihvatiti uslove i ucene

Lider Demokratske stranke uveren je da će pobediti u drugom krugu predsedničkih izbora

  • 0

Predsednik Demokratske stranke (DS) Boris Tadić izjavio je da očekuje pobedu u drugom krugu predsedničkih izbora koji će odrediti kako će izgledati budućnost Srbije.

- Zahvaljujem građanima na podršci za politiku koju sam predložio na ovim izborima. Drugi krug će odrediti kako će izgledati budućnost Srbije. Uveren sam da ću pobediti u drugom krugu, jer ovo je prvi put da ulazim sa prednošću. Podsećam da je 2004. i 2008. Nikolić imao prednost nakon prvog kruga - rekao je Tadić.

Lider DS je rekao da će nova vlada biti određena nakon drugog kruga predsedničkih izbora.

- Neću prihvatiti nikakve uslove niti ucene - poručio je Tadić.

Potpredsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac je istakao da partneri demokrata ne mogu da budu DSS, SNS i SRS, da će sa svima ostalima pričati o budućoj koaliciji i to posle 20. maja, kada bude završen drugi krug predsedničkih izbora.

Prema rečima reportera Telegrafa, u izbornom štabu DS je bio prisutan sam vrh stranke, na čelu sa liderom demokrata Borisom Tadićem, kojeg je čuvala jedinica "Kobre", ali ovog puta u civilu.

Prisutna je bila i majka lidera stranke Nevenka, glumci Tihomir Arsić i Voja Brajović, kao i nekadašnji fudbalski reprezentativac Savo Milošević.

Od ostalih funkcionera u stranačkoj centrali viđeni su i Dragan Đilas, Borko Stefanović, Dušan Petrović, Snežana Malović, Slobodan Homen, Slobodan Milosavljević, Gorica Mojović i drugi, kao i ministar inostranih poslova Vuk Jeremić, koji se pojavio u pratnji nekadašnjeg telohranitelja Zorana Đinđića Milana Verouvića. Slavlju je prisustvovala i Ružica Đinđić, te predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić.

Najraspoloženiji za izjave medijima bili su Božidar Đelić i Dragoljub Mićunović.

Zanimljivo je da u izbornom štabu nije bilo pristupa Internetu, pa su prisutni novinari bili prinuđeni da se snalaza kako znaju i umeju.

(I.M. / foto: V. Lukić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA