TALAČKA KRIZA U PRESTONIČKOM HOTELU: Odjekuju pucnji, i dalje traje sukob policije i napadača (FOTO) (VIDEO)

Iz žandarmerije su izjavili da se čuje jaka eksplozija kao i da je bila razmena vatre između napadača i policije u glavnom gradu Burkine Faso

  • 2

U toku je talačka kriza u hotelu u centru Uagadaguu, prestonice Burkine Faso, preneo je AFP.  Na društvenim mrežama pojavili su se podaci da ima mrtvih i povređenih.

Talačka kriza u tržnom centru, sedmoro mrtvih! (VIDEO)

Snage bezbednosti Burkine Faso sukobile su se sa islamistima ispred hotela Splendid u prestonici te zemlje, navodi policija i očevici.

Sukob je u toku a očevici navode da su islamisti napali hotel i zapalili više vozila ispred njega pucajući u vazduh, prenosi Rojters.

Po dolasku snaga bezbednosti došlo je do žestokog okršaja.

AFP je javio da je napadnut i kafe koji se nalazi preko puta hotela. A nihov reporter sa lica mesta javio je da su pucnjavu inicirala trojica naoružanih napadača sa turbanima na glavi.

Korisnici društvenih mreža iz ove zapadno-afričke države javljaju da je proglašen "crvena uzbuna", da je u toku talačka kriza, da ima mrtvih i ranjenih i da odjekuju pucnji. Jedan od stanovnika prestonice je na Tviteru napisao da je hotel Splendid zapaljen, a pojavili su se i navodi da su oko 19 i 30 časova eksplodirale dve auto-bombe.

Iz žandarmerije su izjavili da se čuje jaka eksplozija kao i da je bila razmena vatre između napadača i policije.

- Kriza i dalje traje. Pokušavamo da saznamo koliko je napadača u ovom trenutku u hotelu kako bi mogli bolje da organizujemo naše akcije. Ima talaca i operacija spasavanja bi mogla da potraje nekoliko sati - rekao je jedan od policajaca agenciji Rojters.

Za sada još uvek niko nije preuzeo odgovornost za ove napade, ali se sumnja da iza njih stoje militantni islamisti.

Inače, ovaj hotel koriste zaposleni u Ujedinjenim nacijama u ovom gradu.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/ Izvor: RT)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA