URS: Dinkić hoće u opoziciju, neće s Tomom!

Mislim da je posle 12 godina boravka na raznim i ministarskim funkcijama bolje da budemo u opoziciji, da vidimo kako će i druge stranke koje su dobile podršku građana da se snađu u vođenju tih, pre svega ekonomskih resora, poručio lider URS-a

  • 0

Lider Ujedinjeni regioni Srbije Mlađan Dinkić rekao je da je zadovoljan rezultatima na upravo završenim izborima.

- Solidan rezultat, davali su nam dva do tri procenta, a ideja decentralizacije očigledno ima život i mi ćemo se za njega boriti. Pobedili smo u velikom broju gradova, ali smo podbacili u Beogradu i Vojvodini. Ovo je početak borbe za jake regione, borićemo iz parlamenta za tu ideju - poručio je Dinkić.

On je dodao da će formiranje vlade prepustiti drugima, a da bi za njegovu stranku bilo bolje da bude u opoziciji i da se u Skupštini bori za svoj program.

Mislim da je posle 12 godina boravka na raznim i ministarskim funkcijama bolje da budemo u opoziciji, da vidimo kako će i druge stranke koje su dobile podršku građana da se snađu u vođenju tih, pre svega ekonomskih resora - istakao je Dinkić i poručio da mu ne pada na pamet da pravi vlast sa SNS-om.

Mi smo rekli da sigurno u vladu nećemo ulaziti s naprednjacima, tako da Tomislav Nikolić ne mora ni da nas zove - naglasio je Dinkić.

Lider URS-a je istakao da će njegova podrška predsedničkom kandidatu DS Borisu Tadiću zavisiti od toga da li će Tadić podržati suštinsku decentralizaciju. Na pitanje da li će prihvatiti ponudu nosioca liste "Izbor za bolji Beograd" Dragana Ðilasa, da bez obzira što URS na lokalnim izborima u Beogradu nije prešao cenzus, dobije kvotu na toj listi, Dinkić je odgovorio da ne želi ništa nezasluženo:

- Da uzimamo od bilo koga milostinju, ne pada mi na pamet, jer to nismo zaslužili.

URS je takođe saopštio da je Boris Tadić u trci za predsednika Srbije osvojio 26,3 odsto glasova, Tomislav Nikolić 24,7, Ivica Dačić 14,6, Vojislav Koštunica 7,4, Zoran Stanković 6,3, Čedomir Jovanović 5, a Jadranka Šešelj 3,6 odsto.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA