AUSTRIJA UKIDA ŠENGEN: Jača kontrola na granicama!

Austrija, kao i Nemačka, pojačano će kontrolisati svoje granice i sprovoditi vraćanje azilanata koji nemaju pravo na azil ili ne podnesu zahtev za njega

  • 5

Austrijski kancelar Verner Fajman rekao je da će Austrija staviti privremeno van snage Šengenska pravila i sprovodi pojačane granične kontrole. On je istakao da će, samim tim odmah početi da važi obaveza posedovanje dokumenata na granici.

Ako Evropska unija ne uspe da obezbedi spoljne granice dovodi se ceo Šengen u pitanje. Tada mora svaka zemlja da kontroliše svoje nacionalne međe - poručio je kancelar.

AUSTRIJA PONOVO ZATVARA GRANICE ZA MIGRANTE: Evo šta je rekao kancelar Fajman!

On je, u intervjuu bečkom dnevniku "Esterajh", rekao da je svesno, usled rekonstrukcije vlade, izabrao dosadašnjeg šefa policije u pokrajini Burgenland Hans Petera Doskocila za budućeg ministra odbrane, ističući da novine u vladi znače i kontrolu azilanata na granicama.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Doskocil će, kao praktičar, veoma brzo izraditi projekat kako je moguća bolja kontrola na granicama. Austrija, kao i Nemačka, pojačano će kontrolisati svoje granice i sprovoditi vraćanje azilanata. Izbeglice koje ne putuju u Nemačku biće odbijane na granicama Austrije. Svako ko dolazi kod nas treba da bude strožije kontrolisan. Ko nema pravo na azil ili ne želi kod nas da podnese molbu za dobijanje azila treba da se odbije sa granice. U zemlju će moći samo oni koji kod nas imaju pravo na azil i koji nisu vraćeni iz Nemačke - najavio je on.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

BALKAN DRHTI: Merkelova pritiska Austriju, Nemačka svakog trenutka može zatvoriti granice!

Fajman je, u do sada neuobičajeno oštrom tonom kritikovao EU.

Zaprepašćujuće je da EU, na osnovu komplikovane konstrukcije, tako važne probleme, kao što je izbeglička kriza, ne može brže da rešava - rekao je Fajman i izrazio nadu da će uskoro poći za rukom obezbeđivanje spoljnih granica EU, jer u suprotnom, kako kaže, preti dovođenje cele EU u pitanje.

( Telegraf. rs / Izvor: B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZN

    16. januar 2016 | 20:20

    Ma spakujte ih i sve van države!

  • Jaca

    16. januar 2016 | 23:20

    Nas kada su bombardovali NATO FASISTI,ptica nije pobegla iz zemlje!!!Sedeli smo u svom ognjistu.Ove izbeglice unoze nemir,bolestine,silovanja,kradje,siromastvo,besparicu...Nazad u svoju zemlju i da se bore!!!Protiv Nemaca,sta smo radili-ginuli ali smo se oslobodili!!!

  • Luka

    16. januar 2016 | 22:41

    Kasno Marko na Kosovo stiže. Blago rečeno Evropa ga je p.......!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA