SNEG I VETAR HARAJU I U BEOGRADU: Sutra se očekuju još niže temperature

Najviša dnevna temperatura biće od dva stepena ispod do dva stepena iznad nule, mogući su i snežni nanosi

  • 4

Pred nama su ledeni i snežni dani! Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) danas, ali i i sutra u Srbiji će biti ledeno a padaće i sneg koji će u pojedinim krajevima dostići visinu preko pola metra. 

LEDENA OLUJA HARA PO SRBIJI: Na putu Sjenica-Zlatar već napadalo sedam centimetara snega!

U Beogradu je oko podne temperatura iznosila tri stepena ispod nule, a u toku noći se očekuje minus osam stepeni. U ponedeljak će se temperature u glavnom gradu Srbije kretati od minus 4 do minus osam stepeni. Prema prognozama, u noći između nedelje i ponedeljka sneg će i prestati da pada, ali će se niske temperature i vetar zadržati.

Više padavina očekuje se u istočnoj, južnoj i centralnoj Srbiji, a ponegde će se stvarati i nanosi. Duvaće umeren i jak vetar a najniža temperatura biće od minus pet do minus jedan, najviša dnevna biće od dva stepena ispod do dva stepena iznad nule.

VOZAČI OPREZ: Sneg će noćas i sutra napadati i do 20 centimetara

RHMZ upozorava da se do sutra pre podne očekuje stvaranje snežnog pokrivača ukupne visine od 10 do 30 santimetara, u planinskim predelima od 30 do 60, a na jugu Vojvodine do pet santimetara.

Zbog najavljenih niskih temperatura i padavina ostaje na snazi preporuka nadzora Zimske službe i Direkcije za puteve da "Beograd put" i ostala javna preduzeća i dalje budu u četvrtom stepenu pripravnosti, istaknuto je danas na sastanku operativnog tima Zimske službe. U Beogradu su danas oko 13 sati počele snežne padavine.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Na sastanku je predsedavao zamenik gradskog Štaba za vanredne situacije Slobodan Šolević koji je naveo da je konstatovano da nema zastoja u saobraćaju na teritoriji Beograda, te da mreža javnog gradskog prevoza dobro funkcioniše.

- Na kolovozu nema leda, jer je tokom protekle noći, preventivno bačena velika količina soli - rekao je Šolević najavljući sutrašnji sastanak Zimskog štaba kada će se na osnovu svežih informacija proceniti potreba, pored „Beograd puta” za angažovanjem i ostalih javnih preduzeća.

Sastanku je prisustvovao predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević, gradski menadžer Goran Vesić, šef operativne mreže Zimske službe Darko Glavaš, kao i svi direktori nadležnih gradskih javnih preduzeća.

(Telegraf. rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vis

    17. januar 2016 | 14:41

    CUJ HARAJU.Ljudi,januar je.

  • Sima

    17. januar 2016 | 16:12

    Ni nekog snega, ni hladnoce. Steta. Usevima treba sneg. Novinari zaboravise zimu 2011/2012. Minus 26 u Padinjaku, pola metra snega u Beogradu.

  • joE

    17. januar 2016 | 16:20

    Ajmo Beogradjani lopate u ruke

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA