BRUTALNI TERORISTI PONOVO SEJU STRAH PO NEMAČKOJ: Vratila se Frakcija Crvene armije (FOTO)

Levičarska teroristička organizacija Frakcija Crvene armije (RAF) razvila se sedemdesetih godina prošlog stoleća iz studentskih pokreta 1968.

  • 3

Pripadnici levičarske terorističke organizacije Frakcija Crvene armije (RAF), koja je bila najaktivnija 70-ih i 80-ih godina prošlog stoleća, ponovno su aktivni, saopštili su u utorak nemački istražni organi.

U NEMAČKOJ DIVLJA ULIČNI RAT: Huligani palili kuće i restorane, uhapšeno 100 osoba (VIDEO)

Prilikom kriminalističke obrade izvedene nakon napada na jedno blindirano vozilo za prevoz novca prošlog leta na severu Nemačke, pronađen je DNK troje terorista RAF-a za kojima se traga već godinama.

Kako javlja javni servis NDR, pozivajući se na bezbednosne krugove, radi se o teroristima Danijeli Klet, Ernstu-Folkeru Staubu i Burkhardu Garvegu. Oni se, između ostalog, traže zbog bombaškog napada na jedan zatvor u saveznoj pokrajini Hesen 1993.

Foto: Tanjug / AP Foto: Tanjug / AP

Njihovi tragovi DNK pronađeni su i nakon jednog napada na jedno blindirano vozilo 1999. I tada su, kao i prilikom poslednjeg napada, napadači, kako stoji u izveštaju, postupili "izuzetno brutalno" i bez upozorenja su otvorili vatru na vozilo, ali su pobegli bez plena.

Levičarska teroristička organizacija Frakcija Crvene armije (RAF) razvila se sedemdesetih godina prošlog stoleća iz studentskih pokreta 1968., a predstavnici prve generacije bili su okupljeni oko Ulrike Majnhof i Andreasa Badera.

Proglasom se RAF sam raspustio 1998., ali se neki njeni članovi još uvek nalaze na poternicama zbog nerazjašnjenih napada iz prošlosti. RAF je svoju delatnost u pravilu finansirao pljačkama banaka.

(Telegraf.rs / Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr Lune

    19. januar 2016 | 14:44

    Hm,hmm...levicari 1968 godine,nisu bili levicari,a naziv " crvena armija" ,,,imala je drugi cilj osnivanja".. da se siri mrznja prema " crvenoj armiji".. medjuti, dopao im se " sitno sopstvenicki interes" , pa su se otrgli kontroli,... pa vozi misko.Na jednom snimku, demonstracija 68, u Beogradu,vidi se i Slobodan Milosevic,tada i do osamdesetih godina totalni anonimus student..ali,se nekako " rafovao" za novinarsku kameru???!!!

  • Dr Lune

    20. januar 2016 | 11:22

    Hm,hmm..da li ce i zemunski klan biti proglasen za " crvenu armiju" da vidi narod sta radi " crvena armija"...???

  • solunac

    26. januar 2016 | 11:28

    Podseca na vreme iz dvadesetih godina proslog veka, kada je marka vredela manje od tolet papira. Po tom scenariu sledi organizovanje jurisnih odreda,novi firer itd...istorija se ponavlja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA