BEZ LEVE PODLAKTICE PLIVAO ZA KRST: Nemanja Miljković je pravi heroj iako nije pobedio! (VIDEO)

- Nikada u životu nisam plivao u hladnoj vodi, ali sam morao da pokušam – priča Nemanja (18) za Telegraf

  • 10

Učenik četvrtog razreda Mašinsko-elektrotehničke škole u Paraćinu, Nemanja Miljković (18) isplivao je danas sva 33 metra do časnog krsta i postao istinski junak bogojavljenskog nadmetanja u selu Varvarin iako nije pobedio!

JELENA DOŠLA IZ BEČA NA KOSOVO DA PLIVA ZA BOGOJAVLJENJE: Sledeće godine dovodi i SINA MIJATA (9)! (FOTO)

Ovaj heroj rođen je bez leve podlaktice i nikada do sada nije plivao za časni krst, niti se kad kupao, a kamoli plivao u ledenoj vodi.

(VIDEO) PATRIOTSKE PESME GRMELE DUNAVOM: Ovo su junaci i junakinje pevali pred borbu za ČASNI KRST u Zemunu!

- Počeo sam da se tresem od hladnoće čim sam se svukao, a osećaj kad sam ušao u vodu pre temperaturi vazduha od nekoliko stepeni ispod nule bio je neizdrživ! Znao sam samo da ne smem da odustanem jer sam to shvatio kao pravi životni izazov. Počeo sam da plivam i stigao do kraja zajedno sa svojim nekadašnjim nastavnikom u osnovnoj školi. Većina njih je odustala već posle nekoliko metara tako da mi je potpuno nevažno to što nisam pobedio. Za moje samopouzdanje najvažnije je da sam stigao do kraja – priča junak iz Varvarina.

(VIDEO) SVE OČI BILE UPRTE U SRPSKU AMAZONKU VERICU: A do ČASNOG KRSTA prvi doplivao Nikola!

Kaže da se za bogojavljensku trku pripemao tako što se nekoliko dana tuširao hladnom vodom, Do kraja je izdržao i njegov nastavnik , a odmah nakon trke taksijem su se vratili u Paraćin.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Iako hendikepiran rođenjem, Nemanja voli sport, posebno plivanje koje je odabrao po preporuci lekara. Trenirao je intenzivno do pre nekoliko meseci i za dve prethodne godine, koliko se bavio takmičenjem u paraplivanju, postigao je ogromne uspehe. Sa Međunarodnih sportskih igara za osobe sa invaliditetom koje su održane prošle godine u Švedskoj, doneo je u Paraćin tri zlata.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Iako kaže da je plivanje za njega izazov jer je video ljude kako plivaju bez ruku i nogu, zbog obaveza u školi već šest meseci nije aktivan takmičar. Plivanje mu je pomoglo da ne razmišlja o svom hendikepu pa zato i ne nosi protezu iako je ima. Smeta mu.

- Ove godine treba da maturiram tako da moram da se posvetim školi- Planiram da studiram kriminalisitku i bezbednost u Nišu– otkrio nam je svoj planove Nemanja.

(Z. R. P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA