UDARILA KRIZA: Islamska država prepolovila plate džihadistima. Evo koliko će para teroristi dobijati

- Zbog vanrednih okolnosti kroz koje prolazi Islamska država, doneta je odluka da plate mudžahedina budu prepolovljene - navodi se u saopštenju islamista, koje je prenela Opservatorija, sa sedištem u Londonu

  • 6

Teroristička organizacija "Islamska država" najavila je plan da smanji mesečnu platu svojim pripadnicima u Siriji i Iraku, saopštila je danas Sirijska opservatorija za ljudska prava.

OSVETA ZA POKOLJ: Rusi ubili 60 islamista u mestu gde su džihadisti masakrirali 280 civila (VIDEO)

- Zbog vanrednih okolnosti kroz koje prolazi IS, doneta je odluka da plate mudžahedina budu prepolovljene - navodi se u saopštenju IS, koje je prenela Opservatorija, sa sedištem u Londonu.

- Niko neće biti izuzet od ove odluke, bez obzira na kojoj se poziciji nalazi, ali će se raspodela hrane nastaviti dvaput mesečno, kao i dosad - saopštila je Islamska država.

IS je proglasila takozvani kalifat na teritoriji Iraka i Sirije koju kontroliše, gde primenjuje strogu interpretaciju islamskog prava.

Foto: Profimedia/Alamy Foto: Profimedia/Alamy

Prema navodima direktora Opservatorije Rami Abdel Rahmana, odluka o smanjenju plata znači da će borci IS ubuduće biti plaćeni 200 dolara mesečno, umesto dosadašnjih oko 400 dolara.

Strani borci, koji su imali dvostruko veću platu od ostalih, ubuduće će dobijati oko 400 dolara mesečno, rekao je Rahman.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čiča-deda

    20. januar 2016 | 00:35

    Ništa zabrinjavajuće,to će Rusi dotirati olovom

  • Fiduka vidoviti

    20. januar 2016 | 01:16

    Znači ipak pare pokreću "sveti" rat i dzihad. Izgleda da svaka ljubav ima cenu pa tako i ljubav prema Alahu. Što više šuški šuškavih to više vere u Gospodara.

  • Velislav

    19. januar 2016 | 21:23

    Ovi iz Opservatorije su baš dobro obavešteni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA