SAD VIŠE NIKOG NEĆE MOĆI DA OBEZGLAVI: Terorista Džihadi Džon i zvanično mrtav!

Od avgusta 2014. godine, Džihadi Džon se pojavio u nekoliko video klipova u kojima su prikazana brutalna ubistva, u kojima su žrtvama bile odsecane glave

  • 9

Mohamed Emvazi, poznatiji kao Džihadi Džon, ubijen je u vazdušnim napadima u Siriji, potvrdila je Islamska država, i navela da je poginuo u napadu drona u njihovom uporištu u Raki, prenosi Raša tudej.

Podsetimo, od avgusta 2014. godine, Džihadi Džon se pojavio u nekoliko video klipova u kojima su prikazana brutalna ubistva, u kojima su žrtvama bile odsecane glave.

Foto: ISIS Foto: ISIS

Islamska država je u svom onlajn časopisu "Dabik" objavila da je Emvazi ubijen 12. novembra "kad je automobil u kojem se on nalazio pogođen iz bespilotne letelice u gradu Raki, pri čemu je vozilo uništeno, a on ubijen na licu mesta".

Američka vojska je u novembru saopštila da je prilično sigurna da je Džihadista Džon zaista poginuo u tom napadu.

Emvazi je bio britanski državljanin arapskog porekla, a na snimcima pogubljenja se pojavljivao maskirna, ali se čuo njegov izraziti britanski naglasak.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA