BIKINI RUSKINJE: Pokazale izvajana tela i plivale za BOGOJAVLJENJSKI KRST na minus 46! (VIDEO)

Na više od 3.500 mesta širom Rusije i ove godine vernici su razbijali led na rekama i jezerima, kako bi se na za Bogojavljenje ritualno okupali u ledenoj vodi

  • 9

Kao i u Srbiji, danas je su i vernici u Rusiji plivali za Bogojavljenski krst. Iako je led bio na rekama i jezerima Rusi su plivali za časni krst.

OVO JE MALI PAVLE (9), JUNAK BOGOJAVLJENJA U SRBIJI: Bilo mi je hladno, ali nisam odustao, sad mi svi kažu: "Bravo, Pavle!"

Na više od 3.500 mesta širom Rusije i ove godine vernici su razbijali led na rekama i jezerima, kako bi se na za Bogojavljenje ritualno okupali u ledenoj vodi.

PRAVI CRNOGORSKI POP: Amfilohije ležeći u čamcu bodrio plivače koji su se borili za časni krst! (FOTO)

Na ovaj praznik Rusi triput uranjaju u osveštanu vodu kako bi se očistili od greha.

PLIVAJU KROZ LED I NA MINUS 30: Ovako HRABRI Rusi slave Bogojavljenje (FOTO) (VIDEO)

Dan ranije, 18. januara, kod Rusa nosi isti naziv kao i dan pred Božić — i jedan i drugi zovu se Sočeljnik (naziv je nastao zbog sočiva, jela koje se tog dana obavezno mora naći na stolu). Tog dana se obavezno posti.

Kako je izgledalo plivanje za časni krst možete pogledati u videu na dnu teksta. Dovoljno je reći da je u Jakutsku, bilo minus 46 stepeni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA