JAGODINCI SE MASOVNO IZLOMIŠE NA MINUS 15: Odoše im podlaktice, kukovi, ručni zglobovi...

Sa Odeljenja ortopedije Opšte bolnice u Jagodini uzalud apeluju na građane da ne izlaze iz kuće na teperaturi od minus 15, a ako baš moraju, da budu pažljivi

  • 4

Pomoravlje je osvanulo na minus 15, a sa jagodinske Ortopedije stižu vesti da su, jedna za drugom, sa prelomima primljene tri žene.

Sa Odeljenja ortopedije Opšte bolnice u Jagodini uzalud apeluju na građane da ne izlaze iz kuće na teperaturi od minus 15, a ako baš moraju, da budu pažljivi. Apeli nisu stigli do onih kome su namenjeni, jer je samo jutros na tom odeljenju zbrinuto petoro pacijenata sa prelomima, a juče ih je bilo 12.

- Jagodinci lome ručne zglobove, podlaktice, kukove... Tri žene su se javile jedna za drugom zbog preloma ručnih zglobova, a po ovako niskim temperaurama dolaze samo hitni slučajevi, upravo oni koji se polome - saznajemo na Ortopediji.

U tom gradu u pretohodnom naletu pacijenata zbog lomova kostiju, primljena je i jedna baka od 88 godina koja je slomila kuk, pa u Jagodini mole mlađe članove porodice ili komšije i prijatelje, da budu solidarni i najstarijima kupe hleb, da ne moraju da izlaze na ulicu.

I dok Jagodinci postaju prepoznatljivi po nedisciplini u slušanju lekarskih saveta, u susednom Paraćinu je mirno što se preloma tiče – kaže ortoped Opšte bolnice Slobodan Milojković.

- Jutros smo imali samo jednu povredu ručnog zgloba, ali očekujem da će padova biti više kad krene otopljenje pa se na površini formira led, a narod se opusti i masovnije počne da šeta - tvrdi dr Milojković.

Trotoare u Paraćinu osim zimske službe čisti još stotinu volontera koji su angažovani preko opštinskog Kol centra, pa na njima, bar u centru grada, nema leda, što može biti još jedan razlog malog broja padova u tom gradu.

(Z.R.P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    20. januar 2016 | 13:36

    Gde su putari komunalci palma zirafa ,nema ih nigde a ljudi se lome po putevima i trotoarima nige soli niko ne baca .

  • Goran

    20. januar 2016 | 15:14

    Nista nije bolje ni u Paracin-u u sporednim ulicama je propast izgleda cuvaju so za sledecu godinu :D

  • Jelena

    20. januar 2016 | 18:03

    U Paraćinu leda na pretek, pogotovu po sporednim ulicama,da čovek slomi vrat. Sramota.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA