OEBS: Na Kosovu izlaznost 32,17 odsto

Šef misije Organizacija za Evropsku bezbednost i saradnju na Kosovu i Metohiji ocenio da je glasanje prošlo bez problema

  • 0

Na jučerašnjim parlamentarnim i predsedničkim izborima Srbije na Kosovu i Metohiji je izašlo 32,17 odsto upisanih birača, saopštila je Organizacija za Evropsku bezbednost i saradnju (OEBS).

Šef misije OEBS-a na KiM, ambasador Verner Almhofer, je ocenio da je uprkos nekim manjim tehničkim problemima glasanje prošlo bez problema.

"Nisu prijavljeni bezbednosni incidenti i glasanje je prošlo u mirnoj atmosferi", navodi se u saopštenju OEBS-a.

Nekoliko potencijalnih birača prijavilo je probleme, jer nije moglo da pronađe svoja imena na biračkim spiskovima, koje je OEBS dobio od Republičke izborne komisije.

Zbog velikog odziva birača na pojedinim biračkim mestima u Mitrovičkom i Gnjilanskom regionu ta mesta su kasno zatvorena.

- Imajući u vidu izuzetno kratak period za sprovođenje ove operacije - nešto više od pet dana - zadovoljan sam da smo uradili najbolje moguće - rekao je Almhofer.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA