NAPAD KOD RUSKE AMBASADE: Eksplodirala automobil-bomba u Kabulu, četvoro mrtvih! (FOTO) (VIDEO)

Na mestu eksplozije se mogao videti veliki oblak dima, a uskoro su na mesto nesreće stigli i hitna pomoć i vatrogasci

  • 0

Velika eksplozija se dogodila u blizini ambasade Rusije u Kabulu, kako je potvrđeno "Raši tudej" iz ove ambasade. Portparol ambasade Aleksej Kosarev je potvrdio da je kamion-bomba eksplodirala na putu Darul Aman. Poginule su četiri osobe, saopštilo je avganistansko Ministarstvo zdravlja.

EKSPLOZIJA U ITALIJANSKOJ AMBASADI U KABULU: Povređen čuvar, bukti veliki požar

Lokalni mediji su izveštavali da se radi o napadu bombaša-samoubice. U tom napadu je takođe povređeno najmanje 20 ljudi, među kojima ima žena i dece, izjavio je portparol Ministarstva Ismail Kavusi, a preneo Rojters.

Vatrogasci su stigli na lice mesta i pokušavaju da ugase vatru koja je zahvatila i zgrade u okolini.

Eksplozija je odjeknula u blizini kancelarija ambasade, a TOLOnjuz navodi da je meta bio konvoj u kom je bio ambasador Rusije.

- Napad se dogodio u blizini ruske ambasade. Strahujemo da ima žrtava - izjavio je portparol Ministarstva Nadžib Daniš, koji nije mogao da potvrdi da li je baš ruska ambasada bila meta napada.

Niko još nije preuzeo odgovornost za ovaj napad, koji se dogodio samo dva dana od početka druge runde razgovora koji imaju za cilj oživljavanje mirovnih pregovora sa talibanima, prenela je agencija AFP.

(Telegraf.rs/ Izvor:rt.com/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA