TOPALOVIĆI NA UDARU DRŽAVE! Poreznici češljaju grobarsku mafiju!

- Utvrđeno je da neka preduzeća pogrebnu opremu, velikim delom, nabavljaju i prodaju na crno, bez evidentiranja u poslovnim knjigama. Prihod ostvaren na taj način se ne prijavljuje poreznicima, već ostaje u sivoj zoni - kaže dobro upućen izvor

  • 8

Poreska policija pojačala je proveru pogrebnih firmi i kamenorezačkih radnji zbog saznanja da veliki deo prihoda ostaje neoporezovan. Sumnja se da je grobarska mafija tokom prethodne godine oštetila državu za više desetina miliona dinara.

- Protiv odgovornih u dva privatna preduzeća iz Beograda koja se bave pružanjem pogrebnih usluga podneta je i krivična prijava zbog osnovane sumnje da su utajili porez. Utvrđeno je da ta preduzeća pogrebnu opremu, velikim delom, nabavljaju i prodaju na crno, bez evidentiranja u poslovnim knjigama. Prihod ostvaren na taj način se ne prijavljuje poreznicima, već ostaje u sivoj zoni - kaže izvor blizak istrazi za "Alo".

Poreznici osnovano sumnjaju da ova dva preduzeća nisu jedina koji na ovaj način potkradaju državu, pa je ovih dana započeta opsežna kontrola.

- Porodice preminulih penzionera imaju pravo na naknadu troškova sahrane iz Fonda PIO. Da bi izmirili obaveze prema pogrebnim preduzećima za pružene usluge i pogrebnu opremu, članovi porodice, korisnici naknade pogrebnih troškova. daju pismena ovlašćenja vlasnicima pogrebnih preduzeća da u njihovo ime mogu da naplate troškove sahrane od Fonda PIO - kaže dobro upućen izvor i dodaje:

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

- Kada vlasnici pogrebnih preduzeća po pismenom ovlašćenju i uz račun o pruženim uslugama i prodatoj pogrebnoj opremi podignu naknadu na šalteru Fonda PIO, oni je ne uplate na tekući račun firme, već je zadrže za sebe. Tako ostvaren prihod vlasnici pogrebnih agencija, u nameri da izbegnu plaćanje poreskih obaveza, ne evidentiraju u poslovnim knjigama i ne prijavljuju Poreskoj upravi. Takođe, u poslovnim knjigama se ne evidentiraju ni računi priloženi Fondu PIO.

Istragom je takođe utvrđeno da pojedine filijale Fonda PIO za refundiranje pogrebnih trškova ne traže fiskalne račune.

(Telegraf.rs / Izvor: Alo)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tesla

    21. januar 2016 | 13:25

    To radi vekovima cela Srbija (privatnici I funkcioneri) tako da nije to nista novo.

  • Palidrvce77

    21. januar 2016 | 12:51

    Tek sad su utvrdili da Grobari rade na crno??? Pa sta ima veze, kako god okrenes ZVEZDA ce biti SAMPION !!!!

  • Koja

    21. januar 2016 | 14:45

    Dok kojekakvi poslodavci deru žive grobari deru mrtve. Ne znaš šta je gore. Ipak oni nisu krivi. Neko im to dozvoljava svesno ili nesvesno. Zato našu državu slobodno možemo zvati Derokratska Republika Srbija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA