O OVCI BELKI PRIČA CELA SRBIJA: Hteli da je zakolju, ona pobegla, pa se POSLE 46 DANA VRATILA KUĆI!

Avantura ovce Belke, koja se kući vratila kao legendarni pas Lesi, počela ja kada je vlasnica pokušala da je proda, a ona se otrgla iz ruku kupca, skinula konopac sa glave i zamakla u planine

  • 9

Ovca Belka koja je 46 dana lutala sama po Čemernici i Murternici vratila se u stado Danojle Luković iz istoimenog novovaroškog zaseoka.

- Neka ide kurjacima - povikao je Dragan, kada je jedan od komšija poveo ovcu Belku iz štale na klanje, a ona skočila uvis, skinula konopac sa glave i pobegla u Osoje. Dragan i Stojana Mlađenović, iz novovaroškog sela Jasenovačko Trudovo, mogli su samo da gledaju za odbeglom životinjom.

Ovca od tri godine i teška 78 kilograma, pobegla je domaćinu i dvojici komšija ispod noža i utekla u goru! Neobično je i to kako je Belka uspela da izmakne čeljustima vukova i pasa lutalica i da se posle 46 dana lutanja i skrivanja u gudurama između Murtenice i Čemernice, vrati u stado domaćice Danojle Luković, na drugom kraju sela.

- Komšije su javljale da su je viđale na okolnim visovima Grozdanici, Šiljkatom vrhu, Žednoj glavici... Krstarila je i po Meljkovom vrhu, tamo na ivanjičkoj teritoriji, pa išla do Jasenova. Prilazila bi nekom stadu, ali kad se pojavi čobanin - kao divokoza bi utekla u šumu - kaže Dragan.

- Belka se 46. dan pojavila ispod Stanojevog vrha, sa nekoliko skokova zaletela se u moje i komšijsko stado, potraživši najpre majku - priča za "Novosti" šezdesetpegodišnja Danojla i dodaje:

- Zaplakala sam kad mi je prišla... I sad se Belka plaši svakog živog stvora, ne puštam je iz štale, da ne bi sa prtine skočila u smetove.

Iz zaseoka Lukovići usamljena vlasnica stada, koja gaji sedam ovaca i tri krave, poslala je kupcu 90 evra, koliki je bio pazar.

- Ni za kakve pare više nikom ne bih Belku prodala! Kurjaci su lane komšiji pod prozorom zaklali jagnje, a šta je jadnica sve preživela u ovoj pustinji, kako je utekla zverinju Bog samo zna?! Ne mora ni da se jagnji, neka je, dok ja deveram - poručuje domaćica.

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nada

    21. januar 2016 | 15:10

    Kakav borac za opstanak i zivot!!!Zasluzila je posle svih prezivljenih trauma da zivi mirno i srecno...Domacice,cuvajte je-zivotnje znaju da budu beskrajno zahvalne za sve sto ucinite za njih i prize puno ljubavi.

  • DDD.

    21. januar 2016 | 22:13

    Jadna zivotinja predosetila sta joj spremaju. Srecna sam sto se izborila za svoja prava !

  • Posiden

    21. januar 2016 | 12:57

    DOMAĆICE BOG TE BLAGOSLOVIO ZA DUG ŽIVOT.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA