UHVATIĆE VAS JEZA OD PRIČE MALIH SRPSKIH HEROJA: Mojoj sestri je sneg bio preko glave, a iza drveta je izleteo - VUK!

- Putujem od kuće do škole osam kilometara. Hladno je ponekad - kaže Miroslavljev i Miličin drugar Nemanja, dok još jedan školarac Dušan dodaje da je sneg njegovoj sestri bio preko glave!

  • 5

Na Pešteru je temperatura -30, što za žitelje ovog kraja nije ništa čudno, međutim da ekstremno niske temperature i još štošta što bi prestravilo i najveće heroje ne plaši čak ni najmlađe, to nismo znali!

Naime, visina snega od 30 centimetara i temperature koje su daleko ispod nule nisu sprečile đake da pohađaju nastavu. Svih osamdeset učenika Osnovne škole "Sveti Sava" u Barama, prisustvuju časovima bez ikakvih problema!

Najmlađi meštani Blata i Višnjeva su Miroslav koji ima 11 godina, i Milica, koja ima svega šest godina.

Pešače, kažu, svakodnevno, bez obzira na sve nedaće koje niske temperature nose sa sobom.

- Putujem od kuće do škole osam kilometara. Hladno je ponekad - kaže Miroslavljev i Miličin drugar Nemanja, dok još jedan školarac Dušan dodaje da je sneg njegovoj sestri bio preko glave!

Foto: Wikimedia/Milogospodin Foto: Wikimedia/Milogospodin

Da se ponekad malo i uplaše, ispričao je Miroslav:

- Išao sam u školu i samo je nešto šušnulo iza smrča. Ja sam se sakrio i zvao tatu. Tata je došao i zviždao i oterao vuka.

Vjekoslav Sredojević ima desetak goveda koje treba izimiti.

- Veliki je sneg, boga mi, imalo je jedno 40-50 centimetara ovih dana. Sad se dosta smanjio. Takav nam je život - na selu mora da se radi, šta ću - kaže on.

Foto: Pixabay Foto: Pixabay

Puteve čiste teške mašine. Uz njih je uvek i jedan meštanin koji vozaču pokazuje kuda prolazi put, jer su smetovi veliki.

Esad Mujdagić trenutno je najtraženija osoba u Sjenici i kaže da telefoni ne prestaju da zvone.

 - Najniža temepratura jutros je izmerena u Sjenici: -25 stepeni Celzijusa. U Karajukića Bunarima na Pešteri, izmereno je -29,6, a jutros u 11 sati bilo je minus 18 stepeni - kaže ovaj meteorolog.

Mujdagić ističe da je najniža izmerena temperatura na Pešteri u januaru iznosila -38,3 stepena Celzijusa.

(Telegraf.rs / Izvor: RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    21. januar 2016 | 17:51

    OVA DECA SU JUNACI! POZIVAM REDAKCIJU DA OBJAVI ADRESU A MOJE ZEMLJAKE U SVICI DA KUPIMO JEDAN DZIP KAKO BI SE OVA DECA BEZBEDNO PREVEZLA DO SKOLE I SVOJIH DOMOVA!!! OVO JE NASA SRAMOTA DA SE OVA DECA PATE !!!

  • Dana

    21. januar 2016 | 15:26

    Bice zdraviji i sposobniji za pravi zivot od 80% gradske dece. Svaka im čast na hrabrosti i upornosti i samo napred deco

  • Caki

    23. januar 2016 | 15:43

    Taj kraj je idealan za razvoj stocarstva. Treba ulagati pa da deca jednog dana bolje zive u ovom potencijalno bogatom delu Srbije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA