PRE 80 GODINA STALJIN IH JE PROTERAO U SIBIR: Ovo je njihova jeziva priča (VIDEO)

Porodica Likov se povukla duboko u šumu u kolibu, koja je 240 kilometara udaljena od naselja. Nakon smrti oca, pre 30 godina, nakon čega su joj ubrzo preminuli i majka i brat, Agafia je ostala potpuno sama, bez ikakvog dodira sa civilizacijom

  • 10

Porodicu Likov 1936. godine Josif Staljin je proterao daleko u Sibir jer nisu hteli da prihvate reformu crkve. Agafia Likova (70) je jedini preživeli član te porodice i dan-danas živi daleko u šumi u jednoj kolibi u Sibiru.

KAD USTANEM IZ MRTVIH, SVET ĆE SE TRESTI: Rusi oskrnavili Timurov grob i pokrenuli Hitlerovu invaziju?! (FOTO)

Njen otac Karp Likov je okupio porodicu i zajedno su se povukli duboko u šumu, u kolibu koja je 240 kilometara udaljena od naselja. Nakon smrti oca, pre 30 godina, nakon čega su joj ubrzo preminuli i majka i brat, Agafia je ostala potpuno sama, bez ikakvog dodira sa civilizacijom.

Agafiu su otkrili tek kada je nedavno, nakon što je osetila bolove u nogama, pozvala hitnu pomoć pomoću satelitskog telefona. Nije poznato odakle je Agafija imala za ovako moderan uređaj, piše Gardijan.

Josif Staljin. Foto: Wikipedia / U.S. Signal Corps photo. Josif Staljin. Foto: Wikipedia / U.S. Signal Corps photo.

Tada se Agafia po prvi put susrela sa tehnologijom od koje je bila izolovana više od 30 godina. Tim Britanaca odlučio je da snimi dokumentarac o njenom životu.

Agafia i njen mlađi brat rođeni su u pustinji, a jedine osobe koje su tokom života upoznali bili su njihovi roditelji. Porodica je živela u potpunoj izolaciji dok ih nije otkrila grupa geologa 1978. godine.

Od njih su saznali da je Staljin mrtav već 20 godina i da je njegovo doba represije tada već bilo završeno. Uprkos ovim informacijama, porodica je bila naviknuta na pustinjski život i odlučila je da ostane u Sibiru.

Kako je rekla, Agafia nikada nije usamljena jer kako kaže, Isus je uz nju.

- Hrišćanin nikada ne može biti usamljen jer svaki ima svog anđela čuvara. Dokle god je Isus sa mnom, ja nikada neću biti usamljena - rekla je Likova.

Ova starica koja živi izolovana od svih ima svoj vrt u kojem sadi krompir, cveklu, luk, repu, a kako kaže, ceo dan joj se svodi na liturgijske obrede.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs  / Izvor: Guardian)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milorad

    22. januar 2016 | 15:37

    imala mobilini,pomoc britanaca,kako bi bilo da te britanca posaljemo tsmo i zaboravimo ns nekih 30 godina . robovlasnici djele pravdu,fuj.

  • Miile sa dva i

    22. januar 2016 | 14:57

    alo,Požega,ja verujem u celu priču!....pa žena ima satelitski telefon,da joj nije napravio tata od drveta?

  • Kole

    23. januar 2016 | 08:54

    Oni imaju sibir i gde da pobegnu od rezima a gde cemo mi?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA