Evo kako je ubijen RUSKI ŠPIJUN za čiju smrt su opužili Putina (VIDEO)

U izveštaju sudije Ovena se navodi da su Litvinjenka otrovali bivši član obezbeđenja KGB-a, koji je u međuvremenu postao poslanik, Andrej Lugovoj i njegov kolega Dmitrij Kovtun

  • 10

Aleksandar Litvinjenko (43), otvoreni kritičar ruskog predsednika Vladimira Putina koji je pobegao iz Rusije šest godina pre nego što je ubijen, preminuo je nakon što je u londonskom hotelu popio zeleni čaj u kojem se nalazio redak radioaktivni izotop polonijum-210.

 

PUTIN JE UBICA? Ruski predsednik naredio likvidaciju špijuna u Velikoj Britaniji

 

U izveštaju sudije Ovena se navodi da su Litvinjenka otrovali bivši član obezbeđenja KGB-a, koji je u međuvremenu postao poslanik, Andrej Lugovoj i njegov kolega Dmitrij Kovtun. Obojica poriču bilo kakvu umešanost u ubistvo Litvinjenka, ali uprkos tome Britanija traži da oni budu izručeni.

 

Zvanični Kremlj odbacio je danas rezultate britanske istrage kao "šalu".

 

- Možda je to neka šala. Ona se verovatno može pripisati prefinjenom britanskom humoru. To se odnosi i na činjenicu da se javna istraga temelji na poverljivim podacima neimenovanih specijalnih službi -  izjavio je Putinov portparol Dmitrij Peskov, preneo je Rojters.

 

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

 

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije ocenilo je da je britanska istraga o smrti Litvinjenka pristrasna i ograničena i da London politizuje taj slučaj kvareći atmosferu bilateralnih odnosa Britanije i Rusije, prenele su agencije.

 

- Želeli bismo da istaknemo da stav Rusije po ovom pitanju ostaje nepromenjen i dobro je poznat. Žalimo što je ovaj čisto krivični slučaj politizovan i kvari celokupnu atmosferu bilateralnih odnosa - rekla je portparolka ruskog ministarstva Marija Zaharova, preneo je Tas s.

 

Pogledajte video:

 

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dtagan

    22. januar 2016 | 13:28

    Ako je zaista bio "ruski špijun", što bi ga Rusi ubili?

  • Milorad

    22. januar 2016 | 14:00

    Ako Risi prave tako dobar caj onda bler i klinton bi trebali da daju kritiku o kvalitetu.

  • Ratko

    22. januar 2016 | 13:25

    Ma putin mu licno skuvao u Londonski hotel cajic ludilo. Zna se ko voli cajeve da pije, Englezi obozavaju da spremaju afternoon tea time.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA