VELIKA PREVARA NA SRPSKOM FEJSBUKU: Devojka kojoj je ukraden identitet progovorila o svojim mukama! (FOTO)

Profil sa zloupotrebljenim fotografijama je imao mnogo virtuelnih prijatelja i mnogo komentara, što ukazuje na to da je ovaj lažni nalog duže vreme bio aktivan

  • 32

Koliko je važno da zaštitimo svoje podatke i fotografije na društvenim mrežama, shvatimo tek kada postanemo žrtva prevare i zloupotrebe. Slučaj devojke koja je doživela veliku neprijatnost digao je Fejsbuk na noge.

Naime, Amanda Manasievski na svojoj koži je osetila kako izgleda kada vam neko ukrade i zloupotrebi fotografije.

Ona kaže da je znala da postoji lažni nalog na kome su se nalazile njene fotografije. Manasievska se zbog toga u više navrata obraćala toj osobi sa molbom da ugasi profil, na šta je dobijala odgovor "da nikad neće ugasiti svoj profil".

Profil sa zloupotrebljenim fotografijama je imao mnogo virtuelnih prijatelja, mnogo komentara što ukazuje na to da je ovaj lažni nalog duže vreme bio aktivan.

Pravi šok je usledio je kada je na društvenim mrežama objavljeno da je nestala devojka "Ivona Teodosić" (koja je zapravo zloupotrebila fotografije Amande Manasaievske).

Foto: Facebook/Amanda Manasievski Foto: Facebook/Amanda Manasievski

Manasievska kaže za Telegraf da je tada počela njena drama.

- Ljudi iz mog okruženja su se uplašili kada su videli moje fotografije i informaciju o nestanku. Uznemirila se i moja porodica, a telefon nije prestajao da zvoni - kaže nam Amanda u jednom dahu.

Ona nam kaže da je, čim se digla prašina oko navodnog nestanka, i kada su njeni prijatelji počeli da dele Amandin pravi profil, osoba koja se krila iza lažnog profila i imena Ivona Teodosić odmah ugasila nalog.

Dvojica momaka su samo neke od osoba koje su "nasele" i čak stupile u komunikaciju sa navodnom Ivonom Teodosić.

Foto: Facebook/Amanda Manasievski Foto: Facebook/Amanda Manasievski

Telegraf je došao u posed prepiske dvojice mladića. Mladić iz Beograda, koji je želeo da ostane anoniman,  pokazao nam je o čemu se sve dopisivao sa devojkom koja je zloupotrebila fotografije Amande Manasievski.

Osoba koja je iskoristila Amandine fotografije mu je, između ostalog, ispričala kako je sestra košarkaša Miloša Teodosića, kako živi u Nemačkoj, a dala mu je čak i broj telefona. Jednom prilikom mu je rekla da je slomila nogu i da je bila smeštena na VMA.

Osoba koja se krila iza lažnog profila je toliko išla u detalje da ovom mladiću, u početku ništa nije bilo sumnjivo, jer je svaka njena rečenica bila unapred smišljena. Međutim, kako je vreme odmicalo, njena pažnja je počela da popušta i ona je počela da priča različite verzije za iste stvari. Tada je, kako kaže, prvi put posumnjao da nešto nije u redu.

Foto: Facebook/Amanda Manasievski Foto: Facebook/Amanda Manasievski

Ona mu je ispričala da joj je majka umrla, kao i da ju je otac maltretirao. Kaže, ubrzo je počeo da shvata da se dopisuje sa psihopatom i odjednom je prekinuo kontakt. Nedugo zatim, na Fesbuku se pojavila vest da je nestala ta navodna Ivona Teodosić i kada su se oglasili prjatelje oštećene devojke kojoj je osoba koja stoji iza lažnog profila zloupotrebio fotografije, razrešile su se sumnje.

Drugi mladić, N. M, takođe nam je pokazao prepisku sa lažnom Ivonom Teodosić. On nam je rekao slično što i mladić iz Beograda: da se pozivala na košarkaša Teodosića govoreći da mu je sestra. Njemu je rekla da studira i radi u Nemačkoj.

On je takođe bio šokiran kada je na društevnim mrežama počela da se pojavljuje informacija da je nestala ta devojka. Ubrzo su se sve kockice sklopile i nasamareni mladići su potvrdili svoje sumnje - da su se dopisivali sa ko zna kojom osobom.

Foto: Facebook/Amanda Manasievski Foto: Facebook/Amanda Manasievski

Inače, devojka čije su fotografije zloupotrebljene kaže da će podneti krivičnu prijavu i samo želi da otkrije ko je želeo da joj naudi.

- Nemam predstavu ko bi mogao da stoji iza svega toga. Pogotovo što su na tom lažnom profilu bile neke fotografije koje čak ni ja na svom profilu nisam imala ili su mi zaključane - kaže Amanda Manasievska.

(J. Tetiković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dex

    26. januar 2016 | 23:44

    Samo vi kačite sve i svašta po FB i drugim sličnim glupostima, ali onda ne razumem zašto kukate kad neko to zloupotrebi?! Objavljivanjem slika i drugih ličnih podataka na ovakvim sajtovima, automatski gubite svaku pa i najmanju privatnost koju ste imali!

  • Jaca M

    26. januar 2016 | 23:13

    Sto vise slika i sto vise privatnosti kacite pa cekajte zvrcku, pogotovo ona obelezavanja "ovde na Zlatiboru" "restoran bele zore bg" npr itd...e moja omladino jadne su vam majke

  • Saša

    26. januar 2016 | 23:20

    Od mene je je tražila da joj uplatim 500 dinara kredita, hitno joj je..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA