OVAKO CELA BOSNA ISMEJAVA SVOG PREMIJERA: Fadile, oprosti što jedemo i pijemo (VIDEO)

- Ne znam zbog čega ovo društvo nije spremno prihvatiti istinu i da trošimo toliko puno sporednih stvari - istakao je premijer Fadil Novalić

  • 17

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić je postao izuzetno popularan na društvenim mrežama posle svoje izjave da građani ove zemlje žive rasipnički. On je izjavio da je sproveo sopstveno istraživanje i da je tražio podatke od jednog trgovačkog lanca o 10 najprodavanijih proizvoda u njihovim marketima.

NAJPOZNATIJA ČASNA SESTRA 90-IH POSTALA MINISTARKA: Svi pričaju o novoj članici hrvatske vlade

- Na prvom mestu je bila kafa, na drugom cigare, na četvrtom pivo, na osmom vino - rekao je Novalić.

Novalić je samo tri proizvoda ocenio kao esencijalna, odnosno najpotrebnija za život, a to su kafa, ulje i mleko.

- Građani FBiH žive dobro. Štaviše, rasipaju se - zaključio je Novalić.

U akciji #FadileOprosti premijer je ismejan na društvenim mrežama. Građani su ga pitali šta smeju da jedu, da li uopšte da se hrane, da li im je zabranio da puše ili piju pivo. Neki su mu se "poverili" kako spavaju po 15 časova i pitali da li mu to smeta, drugi su se izjadali da im je "žena spremila pasulj bez mesa" jer je premijer rekao da su rasipnici.

Bend Dubioza Kolektiv se takođe uključio u ovu akciju tako što su objavili na svom Fejsbuk profilu spot za pesmu "Tranzicija" uz komentar "Kalendar po Fadilu".

Međutim, Novalić je imao i objašnjenje za svoje prethodne izjave.

- Ja sam to pomenuo u svetlu da potrošačka korpa nije nešto prema čemu se može raditi indeksacija minimalne plate. Ja sam bio šokiran poretkom potrošnje kod nas i rekao sam samo istinu. Ne znam zbog čega ovo društvo nije spremno prihvatiti istinu i da trošimo toliko puno sporednih stvari. To je sada izazvalo negativnu reakciju gde ljudi govore da im Novalić ne da da puše, piju pivo i neke druge konotacije. Naravno da nismo ciljali na to, ne daj Bože - rekao je Novalić.

(Telegraf.rs/ Izvor: vesti-online.co/ radiosarajevo.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    22. januar 2016 | 16:30

    Tako je majku im rasipničku. Hoće i salamu na hlebu djubrad jedna. Kako ih nije sramota. Trava raste svuda oko nas i ništa ne košta. Bravo Fadile. Ti sigurno nikad nisi popio pivo ili koka kolu. Ili pojeo jogurt ili čokoladu. To bi bilo bahaćenje.

  • Re.Sr

    22. januar 2016 | 16:31

    Njima alah zabranjuje alkohol pa je premijer htio da vidi dali moze zabranit. Ili premijer ima neku svoju fabriku neke proizvodnje pa sad slabo ide prodaja. Ja iskreno nisam ni znao da federacija ima premijera a jos manje znam za njegovo ime. NIKAD CUO

  • Anoniman

    22. januar 2016 | 17:17

    Sta je covjek slagao?Svi kukaju zale se a svi imaju za cigare,kafu i ostalo.Furaju se neki novi mobiteli niko ziv nista ne radi osim sto se po citav dan sjedi po kaficima ispijaju kafice i ceka da dode neko poznat da okrene jednu turu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA