PUTIN IPAK NIJE KRIV, BRITANCI MU SMEŠTAJU: Oglasio se brat ubijenog ruskog špijuna

- Otac i ja smo sigurni da ruske vlasti nisu umešane u to. To je sve namešteno kako bi bio izvršen pritisak na ruske vlasti - izjavio je Maksim Litvinjenko

  • 18

Mlađi brat ubijenog ruskog špijuna Aleksandra Litvinjenka rekao je da iza likvidacije stoje britanske tajne službe. Maksim Litvinjenko odbacio je zaključke istrage o smrti svog brata i rekao da su tvrdnje da iza ubistva u Londinu stoji Kremlj "smešne".

Evo kako je ubijen RUSKI ŠPIJUN za čiju smrt su opužili Putina (VIDEO)

Britanski istražioci su objavili da je ubistvo Litvinjenka "verovatno" odobrio ruski predsjednik Vladimir Putin, a da su ga izvršili Andrej Lugovoj i Dmitrij Kovtun po nalogu ruske Federalne službe bezbednosti.

- Otac i ja smo sigurni da ruske vlasti nisu umešane u to. To je sve namešteno kako bi bio izvršen pritisak na ruske vlasti - izjavio je Maksim Litvinjenko.

On je dodao da ruske specijalne službe nisu imale razloga da ubiju njegovog brata, jer on nije imao nikakve tajne informacije i bavio se borbom protiv organizovanog kriminala, a ne špijunažom.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Maksim Litvinjenko je izjavio da je Aleksandar nameravao da se vrati kući, jer u Londonu nije imao uspeha na poslovnom planu i da se već bio povezao sa starim prijateljima.

PUTIN JE UBICA? Ruski predsednik naredio likvidaciju špijuna u Velikoj Britaniji

Brat bivšeg saradnika FSB je dodao da je Litvinjenko mogao biti otrovan, ne polonijumom, već nekom drugom supstancom, na primer talijumom. Tragovi polonijuma, po njegovom mišljenju, kasnije su bili dodati kako bi Rusija bila optužena za sve.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Sve vreme smo tražili da nam njegovo telo bude predato kako bi bilo potvrđeno postojanje polonijuma. Međutim, naše molbe su bile ignorisane - naglasio je Maksim.

On smatra i da samoubistvo bivšeg oligarha Borisa Berezovskog i ubistvo vlasnika jednog noćnog kluba u čijim telima su pronađeni tragovi polonijuma mogu biti povezani sa smrću njegovog brata.

Maksim smatra da Litvinjenkova supruga nastavlja da optužuje Kremlj za ubistvo svog muža "zato što živi u Londonu" i da bi preživela "mora da igra po njihovim pravilima".

(Telegraf.rs / Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ilija

    22. januar 2016 | 18:21

    Nema podlije nacije od engleza.

  • Mikica

    22. januar 2016 | 18:53

    A ko će drugi ako neće Englezi?! Zna se ko su najveći Rusomrsci i Srbomrsci.

  • Sergej

    22. januar 2016 | 18:10

    Pa britanija je sve jednu čorbu na planeti zakuvala

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA