KO ĆE S KIM: Toma se čuo s Dačićem, Ivica neće s Čedom!

Nikolić: Dačić je bio previše euforičan, nije u redu da se preko medija ucenjuju stranke koje su osvojile više glasova od SPS-a. Dačić: Ne želim u vladu s onima koji tvrde da je Republika Srpska genocidna tvorevina i s onima koji hoće da prekinu saradnju sa EU

  • 2

Lider SNS-a Tomislav Nikolić još nije razgovorao sa socijalistima o formiranju nove vlade, ali se tokom izborne noći čuo sa Ivicom Dačićem, kako bi razmenio čestitke u vezi sa izbornim rezultatima.

- U pitanju je bio samo kurtoazni razgovor. Za ozbiljniji razgovor sa SPS-om oko formiranja nove vlade potrebno je da se prvo slegne mulj između SPS-a i DS-a koji je podignut sinoćnjim Dačićevim nastupima - zagonetno je poručio Nikolić, koji smatra da je lider SPS-a bio previše "euforičan" i da nije dobro to što preko medija "ucenjuje stranke koje su osvojile više glasova od socijalista".

- Dačić takvim ponašanjem može da naljuti potencijalne partnere na političkoj sceni - istakao je Nikolić, i na pitanje da li time implicira moguću saradnju sa DS-om dodao da ništa ne implicira.

S druge strane, Ivica Dačić kaže da je podrška kandidatu DS-a Borisu Tadiću u drugom krugu predsedničkih izbora "logični nastavak" dosadašnje saradnje. Međutim, on smatra da se predsednički izbori ne mogu razdvojiti od formiranja nove vlade.

- Želim da znam ko će biti u idućoj vladi. Ne mogu da podržim predsedničkog kandidata, a da posle na ključnim mestima u vladi budu stranke koje govore da je Republika Srpska genocidna tvorevina ili Tomislava Nikolića i one koji hoće da prekinu saradnju sa Evropskom unijom - izričit je Dačić.

On je potvrdio da se u izbornoj noći čuo s Nikolićem, ali i sa Borisom Tadićem, te da će se o eventualnom formiranju vlade razgovarati kada budu poznati konačni rezultati.

(Telegraf.rs / Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • KIZA FONTANA

    7. maj 2012 | 16:06

    TADIC JE STVORIO TO NAZIME IZ ZITORADJE I VASKRSNUO LES SPSa , SAD NEKSE JEBE SA NJIMA KAKO ZNA . TREBA DA GA UCENJUJU , DOK MU NE PADNE FLEKA SA GLAVE .

  • Dejan

    7. maj 2012 | 18:07

    Koja je ovo ludnica od zemlje. BRUKA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA