Turci uhvatili na granici 23 DŽIHADISTA i sa njima - 21 DETE!

Džihadisti su uhvaćeni sinoć dok su pokušavali da uđu na teritoriju okruga Elbejli u jugoistočnoj turskoj provinciji Kilis

  • 7

Turske snage privele su na granici sa Sirijom 23 osobe za koje se sumnja da su pripadnici Islamske države i uhvatile 21 dete koje je pokušalo da ilegalno pređe granicu sa Sirijom, saopštila je danas turska vojska.

DŽIHADISTI SVE SLABIJI: Ubijeno 22.000 boraca Islamske države!

Pripadnici IS, za koje nije objavljeno iz kojih su zemalja, uhvaćeni su sinoć dok su pokušavali da uđu na teritoriju okruga Elbejli, u jugoistočnoj turskoj provinciji Kilis, prenela je agencija AFP.

- Uhvaćena su 23 čoveka za koje se sumnja da su članovi terorističke grupe IS, kao i 21 dete - navodi se u saopštenju turske vojske, koja nije navela više detalja.

Turskoj su u poslednjih godinu dana njeni partneri sa Zapada više puta poručili da intenzivira napore za zaustavljanje prelaska džihadista preko tursko-sirijske granice.

Nakon niza terorističkih napada u Turskoj poslednjih meseci, koje se pripisuju IS, zvanična Ankara je preduzela konkretne mere za jačanje bezbednosti na granici, dok vojska gotovo svakodnevno saopštava da je zarobila militante IS.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sergej

    24. januar 2016 | 15:58

    Dal su ih izgrdili?

  • Перагеније

    24. januar 2016 | 19:38

    Све се враћа... Некада је Србија била жртва фанатичних Османлија. Данас се то дешава Турској са џихадистима - само да им се не придруже (као што су се неки Срби придружили Турцима, а сада гуслају о свом "богумилском" пореклу).

  • V

    26. januar 2016 | 13:06

    Uhvatili pa oslobodili.Oni su turski proizvod

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA