Poreska policija otkrila 13,6 milijardi dinara UTAJENOG POREZA!

- U 2015. godini podneto je 1.739 krivičnih prijava, protiv 2.326 lica, od toga 63 lica je lišeno slobode, a ukupan iznos izbegnutog poreza je 13,6 milijardi dinara - istakao je koordinator Poreske policije Ivan Ivanović

  • 12

U protekloj godini, poreska policija otkrila je više od 13 i po milijardi dinara utajenog poreza. To je za 50 odsto više nego 2014. godine. 

TOPALOVIĆI NA UDARU DRŽAVE! Poreznici češljaju grobarsku mafiju!

Koordinator Poreske policije Ivan Ivanović, u intervjuu za RTS, govorio je o rezultatima poreske uprave, presecanju tokova sive ekonomije, odnosu sa drugim inspekcijama kao i optimalnom broju inspektora.

- U 2015. godini podneto je 1.739 krivičnih prijava, protiv 2.326 lica, od toga 63 lica je lišeno slobode, a ukupan iznos izbegnutog poreza je 13,6 milijardi dinara - istakao je Ivanović.

On je istakao da su na presecanju tokova sive ekonomije postignuti značajni rezultati, prvo na ranom otkrivanju rada tzv. peračkih i fantomskih preduzeća koja pomažu regularnim preduzećima da izbegnu plaćanje poreza. Otkrili su 201 takvo preduzeće.

Foto: Pixabay Foto: Pixabay

- Neophodna je saradnja sa drugim državnim organima, MUP-om, carinskim organima, upravom za sprečavanje pranja novca, a u poslednje vreme radimo dosta sa tržišnom inspekcijom i terenskom kontrolom Poreske uprave - odgovorio je Ivanović na pitanje da li je združivanje s ostalim inspekcijama dalo rezultate i dodao:

- S obzirom na tendenciju da se smanjuje broj zaposlenih u javnoj upravi, ne verujem da ćemo uspeti da postignemo taj optimalan broj, ali trudićemo se da broj inspektora bude između 150 i 200, to bi nam bio i možda optimalan broj.

(Telegraf.rs / Izvor: RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Svrdlo

    24. januar 2016 | 18:51

    Ako ne izdam račun za uslugu (neki sam mehaničar), koko to može biti utaja poreza kad ionako plaćam paušal? To je prekršaj neizdavanja računa i to je sve. Ja svejedno zarađen novac potrošim na račune i hranu tako da tada platim porez. E sad, problem je što vlast hoće da im dam 60% od zarađenog al toga neće da može!

  • MILE

    24. januar 2016 | 18:19

    TOOOO TREBA DA RADI DRZAVA,A KORUMPIRANE INSPEKTORE NA DOZIVOTNU ROBIJU,I SRBIJA IMA DA CVETA.

  • TALICNI TOM

    24. januar 2016 | 18:52

    NEMOJTE SAMO VELIKE GRADOVE,ZAVIRITE MALO I U MALE POPUT KNJAZEVCA ALEKSINCA BOLJEVCA I.TD.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA