ĐAČKE KNJIŽICE U SRBIJI FALSIFIKOVANE? Iz Prosvetnog pregleda tvrde da dokumenti sa GRAMATIČKOM GREŠKOM nisu njihovi! (FOTO)

- Knjižice za srednju školu su isključivo bordo boje i slova su takođe bordo boje. Mi sada preduzimamo mere sa tužilaštvom i policijom da utvrdimo gde su se sve pojavili falsifikati - navode iz Prosvetnog pregleda

  • 5

U Srbiji su se pojavile falsifikovane đačke knjižice za srednje škole?!

ĐACI ĆE BITI ODUŠEVLJENI: Na ovim časovima u školi će učiti da igraju video-igrice

Iz Prosvetnog pregleda, koji je jedini zadužen za štampanje đačkih knjižica, tvrde da su se u javnosti pojavile fotografije ovih dokumenata koji su očigledni falsifikati.

POHAPŠENI FALSIFIKATORI: Štancovali srednjoškolske diplome po Srbiji!

Podsetimo, na društvenim mrežama pojavila se fotografija đačke knjižice za srednju školu na kojoj je nepravilno ispisana reč "podatci" (pravilno: podaci).

Telegraf je zatim objavio i fotografiju đačke knjižice učenika trećeg razreda Devete beogradske gimnazije, na kojoj reč "podaci" piše ispravno. Međutim, ni ta knjižica nije validna.

Foto: Facebook/Svetlana Kolarevic Pajevic, Telegraf Foto: Facebook/Svetlana Kolarevic Pajevic, Telegraf

- Nijedna od te dve knjižice koje su objavljene kod vas nisu iz Prosvetnog pregleda. Još uvek ne znamo čije su to tačno knjižice. Čak i ova knjižica na kojoj je ispravno napisano "podaci", a na kojoj su plava slova (đačka knjižica iz Devete gimnazije - prim. aut.), takođe je falsifikat. Ta knjižica apsolutno nije ispravna. Knjižice za srednju školu su isključivo bordo boje i slova su takođe bordo boje. Svaka knjižica sa plavim slovima je falsifikat i to ljudi iz Devete gimnazije sigurno dobro znaju. Ne znam zašto su vam uopšte dali tu knjižicu - tvrdi za Telegraf izvor iz Prosvetnog pregleda.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Iz Prosvetnog pregleda navode da će slučaj prijaviti nadležnim organima.

- Mi sada preduzimamo mere sa tužilaštvom i policijom da utvrdimo gde su se sve pojavili falsfikati. Niko drugi nema rešenje ministra prosvete da izdaje đačke knjižice osim Prosvetnog pregleda. Sve drugo što se pojavi na tržištu, bilo šta da vam kažu, to su sve falsifikati, a mi ćemo preduzeti zakonske mere da se tome stane na put - zaključuje naš izvor.

(Vlada Živanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA