SVINJSKI GRIP HARA RUSIJOM: Najmanje 50 preminulo zbog virusa H1N1, vlasti tvrde da je sve pod kontrolom!

Ruska ministarska zdravlja Veronika Skorcova rekla je juče da je situacija u zemlji "u potpunosti pod kontrolom", iako procene francuske agencije AFP na osnovu podataka regionalnih zdravstvenih zvaničnika pokazuju drugačije

  • 7

Najmanje 50 osoba preminulo je od posledica svinjskog gripa u Rusiji od prošlog meseca, pokazuju procene francuske agencije AFP na osnovu podataka regionalnih zdravstvenih zvaničnika.

PAŽNJA, SVINJSKI GRIP STIGAO U SRBIJU: Virus izolovan kod 4 osobe, jedna leži u Infektivnoj klinici

Zdravstveni zvaničnici u južnoj regiji Rostov rekli su juče za novinsku agenciju RIA Novosti da su dve osobe podlegle virusu čime je broj umrlih od svinjskog gripa u toj regiji porastao na osam.

U međuvremenu, vlasti u obližnjem Volgogradu saopštile su da je najmanje 11 osoba umrlo od svinjskog gripa u toj regiji.

Pored toga, od posledica virusa preminulo je jedno dete i četiri odrasle osobe u Dagestanu, kao i dvoje zaraženih pacijenata u Jekaterinburgu i jedna osoba u južnoj regiji Adigeja.

Prvi smrtni slučaj od posledica svinjskog gripa je, takođe, zabaležen ove nedelje na Krimu. Žrtve virusa H1N1 zebeležene su, između ostalog, i u oblastima Brjansk, Belgorod i Vladimir.

Foto: A. Nalbantjan, Profimedia Foto: A. Nalbantjan, Profimedia

Ruska ministarska zdravlja Veronika Skorcova rekla je juče da je situacija u zemlji "u potpunosti pod kontrolom".

U bivšoj sovjetskoj republici Jermeniji je registrovano 18 smrtnih slučajeva od posledica svinjskog gripa od početka godine.

Zvaničnici iz obližnje Gruzije naveli su da su tri osobe umrle od virusa H1N1, dok su iranske vlasti saopštile da je 112 osoba stradalo, a više od 1.000 je hospitalizovano od sredine novembra.

Nakon što se epidemija virusa H1N1 iz Meksika i SAD proširila na ostatak sveta, Svetska zdravstvena organizacija je 2009. godine proglasila najviši stepen opasnosti od pandemije.

Oko 18.500 osoba je tada umrlo od posledica gripa u 214. zemalja, a najviši stepen opasnosti ukinut je 2010. godine.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA