Asocijacija medija protiv toga da NOVINSKA FOTOGRAFIJA ne bude zaštićena AUTORSKIM PRAVIMA!

Asocijacija medija je spremna, zajedno sa svim zainteresovanim stranama, da predloži izmene i dopune zakona koje bi, u interesu i izdavača i fotoreportera, obezbedile zaštitu autorskih prava i precizno regulisale pravila korišćenja u domenu novinske fotografije

  • 1

Asocijacija medija, kao poslovno udruženje izdavača štampanih i online medija, protivi se rešenjima koja bi novinsku fotografiju ostavila bez pravne zaštite i nije među onima koji su tražili autentično tumačenje člana 2. Zakona o autorskim i srodnim pravima predloženim u Skupštini Srbije.

IZMENE U ZAKONU O AUTORSKOM PRAVU: Kraj zloupotrebama pojedinih fotografa?

Novinska fotografija jeste autorsko delo koje mora da uživa pravnu zaštitu i to kroz više različitih zakona. Asocijacija medija, međutim, najoštrije osuđuje zloupotrebu Zakona o autorskim i srodnim pravima, koju grupa fotoreportera i njhovih advokata već duže vreme sprovodi na štetu novinskih izdavača, o čemu Asocijacija raspolaže nebrojenim dokazima.

Asocijacija medija je spremna, zajedno sa svim zainteresovanim stranama, da predloži izmene i dopune zakona koje bi, u interesu i izdavača i fotoreportera, obezbedile zaštitu autorskih prava i precizno regulisale pravila korišćenja u domenu novinske fotografije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • stvarno?

    29. januar 2016 | 00:27

    Koja zakonska prava? Neka mene slika neki novinar bez mog odobrenja i neka kaze sa poseduje autorska prava na tu sliku a ja vidim da me slikao. Proguta on aparat odmah

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA