Dačić: Podržaću Tadića, ali prvo dogovor o vladi

Ja bih želeo nastavak saradnje sa DS i u tom smislu sam spreman da podržim njihovog predsednika u drugom krugu, kaže lider SPS-a

  • 1

Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić kaže da nikoga ne ucenjuje podrškom u drugom krugu predsedničkih izbora, već "smatra logičnim da jedan član vladajuće koalicije ima predsednika, a drugi premijera".

- Sa Borisom Tadićem i DS sam imao dobru saradnju i zato je vlada opstala ceo mandat. Ja bih želeo nastavak te saradnje i u tom smislu sam spreman da podržim Borisa Tadića u drugom krugu. Ali, ta podrška ne može biti odvojena od razgovora o vladi - rekao je Dačić za Press.

Na pitanje kada će otpočeti pregovori o budućoj vladi, Dačić za "Blic" kaže da je politički korektno da prvo razgovara sa svojim partnerima Draganom Markovićem i Jovanom Krkobabićem, ali i da se o svemu izjasne i stranački organi.

- Već tokom ove nedelje pristupamo našim unutrašnjim dogovorima kako bismo doneli odluku o daljim koracima - rekao je Dačić.

On kaže da će SPS prvo razgovarati sa DS i Borisom Tadićem, ali da, kako je rekao "nije prihvatljivo da mi pružimo podršku, a da se o vladi razgovara posle izbora".

Dačić je objasnio da bi "ucena bila da ove dve stranke traže od nas da imaju i jednu i drugu funkciju. Znači da ih podržimo, a da dobiju i predsedničku i premijersku pooziciju. Podrškom predsedničkom kandidatu mi ulazimo u veliki rizik jer moguće je da taj kandidat i izgubi".

- Dok drugi pričaju o ucenama, pitam, koje su garancije za situaciju u kojoj mi podržimo nekog kandidata, a oni naprave posle međusobnu vladu? Da sam ja ušao u drugi krug, da li bi mene neko podržao bez dogovora o vladi? Siguran sam da ne bi - rekao je on.

(D. Z./Tanjug / Press)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pravna.plavusa

    8. maj 2012 | 08:21

    kamo lepe srece da sns i ds formiraju koaliciju pa da oteraju sps i dinastiju krkobabic. dacic previse iritira svojim nadmenim ponasanjem.a kad se setim kakav je bio 2000.g.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA