ŠUTIRALA SU GA KRVNIČKI NJIH ČETVORICA, NA MOJE OČI: Potresna ispovest druga srpskog heroja Srđana Aleksića

- Pošto su ga oborili na zemlju, zadavali su mu strašne udarce po celom telu, naravno i u glavu. Onda su otišli kao da se ništa nije desilo, a Srđo je ostao da nepomično leži na hladnom kamenom pločniku - priča Želimir Popov

  • 19

Srđan Aleksić, Srbin iz Trebinja u Bosni i Hercegovini ubijen je na današnji dan pre 23 godine dok je spasavao svog sugrađanina, a po prvi put o tom užasnom događaju priča njegov drug Želimir Popov koji je tog dana bio svedok ubistva.

SRPSKI HEROJ SRĐAN ALEKSIĆ konačno dobio svoju ULICU: Ovim delom Novog Beograda hodaćemo s PONOSOM! (FOTO)

I sam Želimir je, kako je rekao, bio na ivici smrti toga dana.

SRĐAN JE UMRO NA SVETOG SAVU JER JE BRANIO DRUGA MUSLIMANA! Zbog ove priče danas PLAČE ceo Balkan (VIDEO)

- Osetio sam strahovitu bol, niko mi nije pomogao da odem do bolnice, a ja držeći se za stomak odlazim na, činilo mi se tada, najdužu šetnju u životu, iako sam i pre a i posle šetao mnogo duže nego ta dva kilometra do Garnizonske ambulante - rekao je Popov za Kurir.

Želimir je u bolnici hitno operisan, a lekari su mu rekli da je došao samo deset minuta kasnije verovatno ne bi preživeo, jer mu je slezina bila napukla.

- Još se oporavljam od tog užasnog i nemilog događaja kad 23.01.1993. šetajući Trebinjem ugledam svog druga Srđa Aleksića obučenog u kariranu košulju, preko koje je imao teksas jaknu, crveni prsluk, a farmerke i crne cipele, gde ga kao i mene nedavno pre toga neko udara nogama, s tom razlikom da nije u pitanju jedan tip kao kod mene, nego četvorica - nastavlja priču Srđanov drug za Kurir.

Niko od prisutnih nije pritrčao da pomogne Srđanu, čak su i policajci iz obližnje stanice sve posmatrali krišom kroz prozore.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

- Ja sa i dalje svežim ranama na stomaku, ali i psihičkim na duši i srcu, dolazim do jednoga od njih i kažem mu: "Ne dirajte ga, ostavite ga, to je naš Srđo", na šta je on grubo sa uperenim kalašnjikovom u mene odbrusio: "Odbij". Za trenutak sam malo ustuknuo, a i oni su prestali sa ne malom serijom udaraca kojom su se obrušili na Srđana, koji uopšte nije pružao nikakav otpor niti je pokušao da beži. Pošto su ga oborili na zemlju, zadavali su mu strašne udarce po celom telu, naravno i u glavu. Onda su otišli kao da se ništa nije desilo, a Srđo je ostao da nepomično leži na hladnom kamenom pločniku.

Foto: Wikipedia Foto: Wikipedia

Posle nekog vremena prišao je muškarac i on i Želimir su zajedno uneli Srđanovo telo u policijski auto.

- Srđo nije disao u autu, ali mu je srce i dalje kucalo. Izneli smo ga iz plavog auta i predali na prijemno u bolnicu. To je bio poslednji put da sam video moga dragog druga Srđana. Četiri dana je ležao priključen na aparate koji su onda izgašeni - navodi Popov.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Podsetimo, Srđana Aleksića su brutalno pretukli vojnici Vojske Republike Srpske, dok je branio svog sugrađanina Bošnjaka od njihovog batinanja. Od zadobijenih batina Srđan je pao u komu, i preminuo je 27. januara 1993. godine.

Srđan je danas dobio i ulicu sa svojim imenom na Novom Beogradu.

(Telegraf.rs/ Izvor: Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragica Bjelica

    27. januar 2016 | 17:06

    Neka ti pokoj dusi i laka crna zemlja dobri decace...

  • Deda Grande

    27. januar 2016 | 18:24

    I ja sam bio vojnik vojske Republike Srbske, i pece me u datom tekstu sto pise da su ga ubili vojnici Republike Srpske, jer oni to nisu, to je talog, poslednji sljam drustva, i bilo ga je u svakoj vojsci u proteklom ratu, ja nikad ne bi rekao da su nekog ubili muslimani ili hrvati, vec musliman Ibro, Mustafa ili.....hrvat Franjo, Josip ili......, velika je nepravda ovako pisati i molim vas gdje su te ubice, gdje je taj olos koji se samo krio u uniformi i radio ono sto radi i danas, verujte, na sud sa njima, zlocin ne zastareva nikad, osudite ih da se konacno COVJEK Srdjan smiri tamo gdje je.Ja toliko.

  • Zoki

    27. januar 2016 | 18:00

    Imam takvu zelju da nesto kazem,ali nemam reci,da nas je bilo vise takvih na svim stranama,ne bi ni bilo rata,ustvari mozda nas je i bilo vise,ali nismo bili ni upola hrabri kao ti Srdjane,hvala ti u ime cestitog srpskog naroda

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA