ZGRADE DOBIJAJU PROFESIONALNE UPRAVNIKE: Detalji predloga zakona o stanovanju!

Sankcionisaće se glasna muzika, buka, nelegalne popravke, bicikli i cveće ispred vrata i na stepeništu, a raspon kazni će se kretati od 5.000 do 50.000 dinara

  • 5

U slučaju da su vam dosadile oronule fasade, pokvareni liftovi u zgradama, grafiti ili prokišnjavanje krovova, takvoj katastrofalnoj situaciji na put će napokon stati novi Predlog zakona o stanovanju i održavanju zgrada koji je ušao u skupštinsku proceduru.

FOTOGRAFIJA IPAK OSTAJE AUTORSKO DELO: Poslanici nisu izglasali predlog novog zakona

Prema njemu, u stambenim jedinicama sa više od 30 stanara, vlasnici stanova će morati da izaberu profesionalnog upravnika za koga će izdvajati najmanje 300 dinara. U objektima sa manje od 30 stanara, žitelji zgrade će sami birati upravnika na četiri godine.

POJAVILO SE NOVO ZANIMANJE U SRBIJI: I ovo je odlična PRILIKA DA ZARADITE!

Neophodnu obuku i licencu menadžeri će dobiti u Privrednoj komori Srbije, a na skupštini stanara je da u roku od 60 dana imenuju upravnika. On zatim na raspolaganju ima 15 dana da podnese prijavu za upis u registar stambenih jedinica, koji će voditi lokalna samouprava. Građanima će preko APR javno biti dostupna objedinjena centralna evidencija, a sve u cilju organizovanja stambene politike organa javne vlasti.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Sistem će funkcionisati tako što će svi stanari biti dužni da vode računa o zajedničkom dobru, a njih će kontrolisati komunalna inspekcija.

Takođe će se sankcionisati glasna muzika, buka, nelegalne popravke, bicikli i cveće ispred vrata i na stepeništu, a raspon kazni će se kretati od 5.000 do 50.000 dinara. Profesionalni upravnici će biti kažnjeni sa 50.000 do 100.000 dinara u slučaju da zgradu ne upišu u registar stambenih jedinica ili ako ne propišu kućni red.

(Telegraf.rs / Izvor: Politka)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Velislav

    28. januar 2016 | 12:49

    Samo idiotima može da smeta cveće na stepeništu.

  • Aca

    28. januar 2016 | 13:44

    Verovatno vam trbaju nova radna mesta za vase botove !

  • Aca

    28. januar 2016 | 13:42

    Sve ste resili u drzavi pa ce te sada da resavate i stambene zgrade. Uvedite i ogranicenje na vazduh koji disemo !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA