ZIKA VIRUS NA KORAK OD SRBIJE: Smrtonosna bolest registrovana u Austriji

Opasan virus ustanovljen je kod žene koja je u Austriju doputovala iz Brazila

  • 5

Zika virus, koji je prisutan u više zemalja južne Amerike, registrovan je i u Austriji, pošto je Institut za tropsku medicinu Univerziteta u Beču ustanovio prisustvo tog virusa kod jedne Austrijanke koja se vratila iz Brazila.

ZIKA GROZNICA DRMA CELU EVROPU: Da li komarci u Srbiji mogu da prenesu ovaj OPASNI VIRUS?

Specijalista za tropsku medicinu Hervig Kolarič rekao je agenciji APA da dijagnoza zaraze Zika virusom nije opasna, izuzev ako je pacijentkinja trudna.

On je izrazio uverenje da će se narednih nedelja sve više ljudi sa putovanja iz južne Amerike vraćati sa infekcijom Zika virusom.

- Četiri petine to neće ni primetiti, a ujedno je nebitno da li imaju Zika virus, izuzev ako se radi o trudnicama - naglasio je Kolarič.

On isključuje mogućnost epidemije u Austriji, navodeći da je kao prvo prehladno, a kao drugo da nema odgovarajućeg načina prenošenja.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr. za rock and roll

    28. januar 2016 | 14:32

    Pa kako moze da stigne virus ako ne stignu komarci??? Virus se sa coveka na coveka ne prenosi tako da oni koji odu tamo pa se zaraze su bezopasni.

  • Milos

    28. januar 2016 | 20:04

    Smrtonosni virus,a ovaj prica nije opasan,ako eventualno osoba nije trudna? Ko je ovde lud?

  • Scepan Scekic

    2. februar 2016 | 00:02

    Ma to je koska kao za pticji grip i za ebolu...da se uplasi narod i onda ce doneti neke vitaminske vakcine da uvaljaju narodu za lek...prazne price.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA