POSLE ULICE U BEOGRADU: SRPSKI HEROJ Srđan Aleksić dobio i PLATO u Novom Pazaru!

Gradsko veće donelo je odluku da trg na kojem se okupljaju mladi ponese ime velikog čoveka, u želji da se građani sećaju dobrih i pravih ljudi

  • 1

Gradski plato u centru Novog Pazara od danas nosi naziv po Srđanu Aleksiću, mladom Srbinu iz Trebinja koji je pre 23 godine izgubio život braneći sugrađanina Bošnjaka od batinanja.

(VIDEO) Srđan je dao život za svog komšiju Bošnjaka! I s punim pravom je dobio svoju ulicu

Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović i izvršni direktor nevladine organizacije koja je pokrenula inicijativu "Urba In" Sead Biberović poručili su, otkrivajući tablu sa Aleksićevim imenom, da je želja da se svi sećaju dobrih ljudi, koji su velikim i čovečanskim delima ostali u sećanju svih.

ŠUTIRALA SU GA KRVNIČKI NJIH ČETVORICA, NA MOJE OČI: Potresna ispovest druga srpskog heroja Srđana Aleksića

Prema rečima Mahmutovića, Gradsko veće donelo je odluku da trg na kojem se okupljaju mladi ponese ime velikog čoveka, u želji da se građani sećaju dobrih i pravih ljudi.

SRPSKI HEROJ SRĐAN ALEKSIĆ konačno dobio svoju ULICU: Ovim delom Novog Beograda hodaćemo s PONOSOM! (FOTO)

- Ne postoji u životu veće priznanje od onoga što čoveka čini čovekom - rekao je Mahmutović, dodajući da je današnja poruka sa trga poruka zajedništva, toleranije i suživota, pa dodao:

IGUMAN VISOKIH DEČANA: Srđan Aleksić nije naučen da ljude deli po naciji i veri (FOTO) (VIDEO)

- Na ovaj način želimo da se ljudi sećaju dobrih i pravih ljudi, koji su velikim i čovečanskim delima ostali zapamćeni kod svih, sadašnjih i budućih generacija i koji su delima pokazali da je najveće delo biti čovek - rekao je Mahmutović.

Foto: Wikipedia Foto: Wikipedia

Biberović je rekao da je izuzetno zadovoljan što se Novi Pazar upisao na spisak gradova i opština koje imaju neko obeležje sa imenom Srđana Aleksića.

- Izuzetno mi je zadovoljstvo što ćemo ga se sećati i što ćemo naraštajima govoriti o ovom čoveku, u nadi da će se i oni ponašati onako kako se ponašao Srđan Aleksić - rekao je Biberović.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vesna Radojcic

    3. februar 2016 | 13:54

    Prosvetni sam radnik bila 40 god. U vremenima kada sam shvatila da je studentima bilo potrebno govoriti o etici i moralu tome sam se posvetila Kroz istoriju umetnosti nalazila sam nacina da im predajem o humanizmu kao zivotnu vrednost osnovu za dalji zivot.Da pomognem da zivot tako shvate,uceci ne samo surove cinjenice vec da se okrenu i idealima koja su im potrebna u danasnjim sistemima vrednosti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA