Ljajić: Zukorlić više ne može biti muftija!

Ovo je veliki dan za Sandžak, jer su muftija Zukorlić i oni koji ga podržavaju iz Sarajeva politička prošlost. On je čak izgubio u rođenom selu, gde mu žive roditelji, poručuje lider SDPS-a

  • 0

Lider Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić, koja je u izbornu trku ušla na listi "Izbor za bolji život - Boris Tadić", kaže da je Muamer Zukorlić doživeo debakl i da on više ne može biti ni muftija.

- To što je taj čovek sveo Islamsku zajednicu na najniže moguće grane jeste nešto što je moralo biti sankcionisano na ovim izborima. Zukorlić više ne može biti ni muftija - rekao je Ljajić u intervjuu sarajevskom "Dnevnom avazu".

Zukorlić je, kako kaže Ljajić, u Novom Pazaru dobio manje od 19 odsto glasova, a u celoj Srbiji je, kako tvrdi, osvojio manje od jedan odsto. Ljajić ističe da je njegova lista osvojila vlast u Novom Pazaru, Prijepolju i Priboju, gde deli prvo mesto sa DSS-om, dok je u Sjenici pobedila SDA Suljemana Ugljanina.

- Mi ćemo sa Ugljaninovom strankom u svim sandžačkim opštinama verovatno praviti stabilnu političku vlast i rešavati teške probleme. Ovo je veliki dan za Sandžak, jer su muftija Zukorlić i oni koji ga podržavaju iz Sarajeva politička prošlost. On je čak izgubio u rođenom selu, gde mu žive roditelji, a u Sarajevu je dobio svega četiri glasa - kazao je Ljajić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA