BRAĆA JETIS I NASER SU VOĐE VEHABIJA U BEOGRADU?! Srpski specijalci locirali ekstremističku islamsku grupu u Zemunu i Surčinu

Bezbednosne službe Srbije evidentirale su u Surčinu grupu vehabija za koju se sumnja da bi mogla da bude ekstremistička, a nju navodno predvode braća Jetis i Naser

  • 77

Bezbednosne službe Srbije evidentirale su u Surčinu grupu vehabija za koju se sumnja da bi mogla da bude ekstremistička, a nju navodno predvode braća Jetis i Naser koji su se u ovo predgrađe Beograda doselili iz Bečmena, a sada rade u Nemačkoj!

VEHABIJE STIGLE DO BEOGRADA?! Radikalni islamisti VRBUJU ljude po Zemunu, Batajnici i Borči, građani u STRAHU

Kako prenose "Večernje novosti", a koje se pozivaju na izvore iz srpskih službi bezbednosti u ovoj grupi nalazi se desetak vehabije od kojih većina radi u Nemačkoj, ali svaki slobpodan trenutak koriste da dođu u Beograd i Srbiju gde šire svoje učenje.

Kako navodi list oni su u jednoj od svojih kuća u Surčinu obavljaju učenje i klanjanje, a navodno je reč o objektu koji su pretvorili u  mecdžid (džamiju bez minareta).

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap, Printskrin/Live Leak Foto: Tanjug/Jaroslav Pap, Printskrin/Live Leak

Prema ovim informacijama, pojedini članovi ove grupe odlaze i u Maoču, a imaju i kontakte sa novopazarskim "Furkanom" (ispostava za vehabijske kolonije iz Gornje Maoče, a navodno je podređen dvojici Albanaca s Kosova).

U Beogradu su službe bezbednosti do sada identifikovale preko 200 vehabija, od kojih veći broj živi i klanja na Ledinama i Zemunu, a uglavnom je reč o izbeglicama s a Kosova i koji imaju veze sa Prizrenom, Bujanovcem i Gračanicom.

Foto-ilustracija: Print Screen/Nezavisne Novine Foto-ilustracija: Print Screen/Nezavisne Novine

U celoj Srbiji nalazi se oko 500 pripadnika vehabja, dok se veliki broj njih samo karakteristično oblači.

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Re.Sr

    29. januar 2016 | 08:46

    Hapsi bagru. To treba protjerat iz zemlje

  • Ko jel ja

    29. januar 2016 | 12:50

    Recite adresu gde se klanjaju u Zemunu i na Ledinama pa da ih posetimo i pitamo za zdravlje !

  • Ogi

    29. januar 2016 | 08:57

    Sve pregledati,svaku prostoriju,svaki stek.Nikako dozvoliti da sire mrznju i islam koji postoji samo u njihovim glavama i glavama terorista isis-a.Zabraniti odmah njihovo djelovanje,i traziti od IZS da se ogradi i osudi ove divljake.Svaki njihov prelazak u Bosnu (Maocu)koja je nekada bila cisto Srpsko selo dok mudzahedini nisu sve popalili i pobili po Ozrenu okarakterisati kao krvicno djelo podrivanja drzave i bezbjednosti.Sto ima vise vremena date i sto vise budete tolerantni bice sve teze.Ne ostavljajmo nasoj djeci ove zlotvore.Nasoj djeci i djeci bilo koje vjere.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA