IZBORNI HIT: Lideri stranaka poraženi u rodnom kraju!

Ivica Dačić, Tomislav Nikolić, Čedomir Jovanović, Muamer Zukorlić, Vojislav Koštunica, Mlađan Dinkić, Zoran Stanković nisu se proslavili na izborima u mestima u kojima su rođeni

  • 24

Političari i lideri političkih partija pretrpeli su poraze na izborima u svojim rodnim mestima!

Ivica Dačić izgubio je u Žitorađi, Tomislav Nikolić u Kragujevcu, Mlađan Dinkić, Čedomir Jovanović i Vojislav Koštunica izgubili su u Beogradu, Zoran Stanković u Vladičinom Hanu, a Muamer Zukorlić u mestu Orlje u Tutinu.

Lider koalicije "SPS-PUPS-JS" Ivica Dačić je na izborima u svom rodnom mestu Žitorađa zauzeo tek treće mesto sa osvojenih 8.62 odsto glasova.

Predsednički kandidat koalicije "Pokrenimo Srbiju" Tomislav Nikolić je u svom Kragujevcu ubedljivo poražen od koalicije "Zajedno za Kragujevac", a njegova lista osvojila je drugo mesto sa osvojenih 18.13 odsto glasova.

Rođeni Beograđani Mlađan Dinkić, Čedomir Jovanović i Vojislav Koštunica su poraženi ubedljivo u svom mestu od Dragana Đilasa i DS-a.

Najbolji rezultat od poraženih Beograđana ostvario je Vojislav Koštunica, čija je stranka DSS osvojila 7.46  odsto, dok lista "Preokret" Čedomira Jovanovića sa osvojenih 4.64 odsto za sada nije prešla cenzus, kao ni URS Mlađana Dinkića koji je dobio svega 2.79 odsto glasova u rodnom gradu svog lidera.

Predsednički kandidat URS-a Zoran Stanković, rođen u mestu Tegovište, opština Vladičin Han, takođe nije dobro prošao u rodnom kraju, jer je lista Ujedinjenih regiona osvojila samo dva mandata.

Bošnjačko-demokratska zajednica, čiji je neformalni lider muftija Zukorlić osvojila je na izborima u Novom Pazaru 19.88 odsto glasova. Funkcioner Sandžačke demokratske partije i gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović izjavio je da je predsednički kandidat Muamer Zukorlić izgubio "čak i u svom selu".

Zanimljivo je da je predsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Vladan Lukić osvojio tri mandata na lokalnim izborima u rodnom Sopotu, što je pad od 25 odsto, jer je "Grupa građana - Vladan Lukić" u prethodnom mandatu imala četiri odbornika u ovom gradu.

(D. Zlojutro)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djuros

    8. maj 2012 | 21:58

    A sto ne pisete sta je uradio Tadic u svom rodnom mestu? ustvari to niko ni ne zna gde je rodjen...

  • Ser Zile

    8. maj 2012 | 16:00

    eeee moj Zukorlicu ni u svom selu nisi baja...

  • Zagor

    8. maj 2012 | 15:50

    eeee rodna grudo...to sve govori kad na njihovom ognjistu nece ljudi da glasaju za njih, sta onda ocekivati...tamo ih najbolje znaju, ko su, odakle su, odakle su njini, iy kakve su familije i sl...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA