OVE DVE DEVOJČICE SU JUNACI POŽARA U NIŠU: Trčale su od vrata do vrata i upozoravale stanare na vatru! (FOTO)

- Te devojčice su meni i mojoj deci spasle život. Da ih nisam čula kako vrište da je požar i da izlazimo iz stanova ko zna šta bi sa nama bilo. Mogle smo da ostanemo unutra i da se ugušimo - kaže Violeta Stevanović

  • 22

Požar koji je izbio danas popodne u centru Niša, u potkrovlju zgrade, digao je sve Nišlije na noge. Junaci priče su dvanaestogodišnje devojčice T. D. i T. P. 

GORI ZGRADA, VATROGASCI IZVLAČE IZ GUSTOG DIMA LJUDE: Stravična drama usred Niša! (FOTO)

- Te devojčice su meni i mojoj deci spasile život. Da ih nisam čula kako vrište da je požar i da izlazimo iz stanova ko zna šta bi sa nama bilo. Mogle smo da ostanemo unutra i da se ugušimo - kazala je Violeta Stevanović neposredno nakon što su nju i njene dve ćerke od kojih jedna ima sedam a druga devet godina, vatrogasci uz pomoć platforme spustili sa potkrovlja šestospratnice koju je danas oko 13 sati zahvatio požar.

- Prolazile smo pored zgrade i videle vatru na vrhu zgrade. Zabrinule smo se za ljude jer smo videle da niko ne izlazi i da verovatno još nisu primetili šta se dešava - pričaju dve devojčice, koje su odmah potom utrčale u zgradu.

- Požar, požar, spasavajte se – pričaju hrabre devojčice. Međutim, bez obzira na insistiranje, odbijale su da se slikaju.

- Nećemo da se slikamo, pa mi smo samo uradile ono što bi svako drugi – uglas su kazala deca.

Kako saznajemo, požar je izbio u stanu porodice Marković, u potkrovlju šestospratnice na Vizantijskom Bulevaru 116 u niškom naselju Duvanište.

Kako nam je potvrđeno, vatra se proširila na još četiri stana ali zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca niko nije povređen. Na lice mesta izašla su tri vatrogasna vozila i dve ekipe Hitne pomoći. Evakuisano je sedmoro stanara od kojih petoro platformom.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Mene i moju majku vatrogasci su spustili platformom. Majka se mnogo uplašila. Bilo je strašno, dimilo je mnogo, nismo mogli da izadjemo. Zatvorili smo se u stan, otvorili prozor i čekali vatrogasce. Svaka im čast, došli su vrlo brzo i spasili nas - kazao je Goran Marković.

Svetomir Ivanović ističe da se veoma uplašio za svoju imovinu.

- Požar je bio strašan, pomislio sam da će se proširiti i na našu zgradu. Mislio sam da ćemo svi izginuti – kaže Ivanović.

Na lice mesta izašli su i načelnik Policijske uprave u Nišu Ninoslav Mitić i načelnik Sektora za vanredne situacije Srđan Mitrović, koji su koordinisali rad angažovanih službi.

(D. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA