Mićunović: Ucene nisu glavni politički kapital

Ne smatramo ucenjivački potencijal glavnim političkim kapitalom. To ne sme da bude. Ne može se reći "ja mogu sa svakim", poručio predsednik Političkog saveta DS-a

  • 1

Predsednik političkog saveta DS-a Dragoljub Mićunović smatra da glavni politički kapital ne treba da bude ucenjivački potencijal, kao i da ova stranka neće trgovati.

- Ne smatramo ucenjivački potencijal kao glavni politički kapital. To ne sme da bude. Ne može se reći: "Ja mogu sa svakim", jer kada neko može sa svakim to jasno govori da on ne stoji čvrsto ni iza jednog programa - rekao je Mićunović.

Mićunović je izrazio uverenje da će Boris Tadić pobediti u drugom krugu predsedničkih izbora, posle čega će se, smatra on, razgovarati o formiranju vlade za koju će, kako očekuje, DS i SPS ponovo napraviti zajednički program.

Na pitanje novinara da li govori o lideru SPS Ivici Dačiću, Mićunović je odgovorio: "Bilo ko da je u pitanju, nije Dačić jedini."

Odgovarajući na pitanje šta će DS učiniti ako Srpska napredna stranka ponudi Dačiću bolje uslove za koaliciju, Mićunović je rekao:

- To je njegova stvar. Neka drugi prave trgovinu kako hoće, mi nećemo trgovati.

Podsećajući da je Dačić bio zamenik premijera i da, kao i svi drugi članovi vlade, snosi odgovornost za ono što je vlada radila, Mićunović je dodao:

- Očekujem, ipak, da ćemo ponovo napraviti zajednički program.

(I. M. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zile

    8. maj 2012 | 21:35

    sta to kaze ,,foco,, od stotinu leta?Bolje da je ustupio mesto poslanika nekom mladjem pa da zaboravimo, kad ga god vidimo, da je jahao popove u nekom vremenu svoga zivota.Njemu je ,menjanjem strana uvek bilo dobro,sjasi vec jednom sa narodne grbace!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA