RUSKI LOVAC OPET NARUŠIO TURSKI VAZDUŠNI PROSTOR? Turci prete Moskvi, Rusi demantuju incident!

Ministarstvo spoljnih poslova Turske optužilo je Rusiju za eskalaciju tenzija i upozorilo da će Moskva biti odgovorna za eventualne "loše" posledice

  • 63

Turska je hitno pozvala ruskog izaslanika na razgovor u toj zemlji, jer je prema njihovim tvrdnjama ruski lovac Su-34 narušio turski vazdušni prostor.

MEDVEDEV: Obaranje Suhoja je dovoljan razlog za rat Rusije i Turske (VIDEO)

Turska tvrdi da se incident sa ruskim avionom dogodio 29. januara.

Ministarstvo spoljnih poslova Turske optužilo je Rusiju za eskalaciju tenzija i upozorilo da će Moskva biti odgovorna za eventualne "loše" posledice. - Jasno stavljamo do znanja Ruskoj Federaciji da ne sme da narušava turski vazdušni prostor koji je takođe i NATO vazdušni prostor - stoji u saopštenju tog Ministarstva. Ruska ambasada u Ankari potvrdila je da joj ambasadoru uručen poziv.

U saopštenju se međutim ne navodi gde je došlo do narušavanja vazdušnog prostora, ali se Rusija optužuje za eskalaciju napetosti i upozorava da će biti odgovorna u slučaju bilo kakvih "kobnih" posledica, naveo je AP.

Rusko Ministarstvo odbrane je snažno demantovalo informaciju da se narušavanje vazdušnog prostora desilo.

- Nije bilo narušavanja turskog vazdušnog prostora od strane aviona ruskih snaga. Izjave turske strane o navodnom narušavanju od strane ruskog Su-34 je neosnovana propaganda - rekao je portparol Ministarstva odbrane general major Igor Konašenkov u saopštenju.

Turska je u novembru oborila jedan ruski avion blizu granice sa Sirijom, navodeći kao razlog narušavanje njenog vazdušnog prostora, što je dovelo do krize u odnosima dve države.

(Telegraf.rs/ Izvor: rt.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • janko saraku

    30. januar 2016 | 17:56

    Pa sto niste pokušali da ga oborite? Ali problem je u tome što je su 34 i uzvratio bi odmah i onda bi ispao veliki problem. Mada turcima nikad ne treba verovati.

  • Жељко

    30. januar 2016 | 19:57

    "Бизнисмен" Ердоган никако да схвати да НАТО НЕЋЕ ући у рат на њеној страни против Русије већ ће само преузети његов бизнис са нафтом и оружјем кад Русија растави Турску на просте чиниоце...

  • Mercedes Benz

    30. januar 2016 | 19:09

    Turci baš oćete po njušci

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA